Kopenhagen

Swipe

Thorvaldsens Museum

Een minder bekend maar boeiend museum, gewijd aan de Deense beeldhouwer Bertel Thorvaldsen (1768 - 1844). Nadat hij een belangrijke kunstprijs in Denemarken won reisde Thorvaldsen naar Rome waar hij 40 jaar woonde en werkte. Zijn beelden waren in die tijd in heel Europa bekend.

Thorvaldsen keerde uiteindelijk terug naar Denemarken en besloot zijn oeuvre aan het Deense volk te schenken. Speciaal hiervoor werd een museum ontworpen waarbij de architecten zich lieten inspireren door het oude koninklijke koetshuis dat oorspronkelijk op deze plek stond. Ze maakten daarbij gebruik van de oude fundamenten.

Thorvaldsen overleed een week voor de opening van het museum. Hij ligt begraven op de binnenplaats. In het museum is uiteraard veel werk van de beeldhouwer te zien maar ook beelden en schilderijen van tijdgenoten die hij gedurende zijn leven verzamelde.

www.thorvaldsensmuseum.dk

Vakanties in Denemarken

Denemarken > Midtjylland > Odder-Standplaats

Camping Odder Strand

Een lange border met rozenstruiken siert de entree. Hoge boomhagen omgeven de velden van het vierkante terrein. Het terras biedt uitzicht over...

v.a. 1555.00 p.p.

Denemarken > Nordjylland > Farsø-Standplaats

Myrhøj Camping

Het licht glooiende terrein is verdeeld in drie velden, afgebakend door hagen en middelhoge naald- en loofbomen. Op de plaatsen achterin is...

v.a. 1400.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Thorvaldsens Museum en Denemarken