Kopenhagen

Swipe

Uitgaan

Voor theater- en concertprogramma's, bioscoopagenda, restaurantaanbiedingen en dergelijke kun je de gratis uitgaven Copenhagen This Week of Playtime raadplegen. Bioscopen vertonen films meestal in de oorspronkelijke taal met Deense ondertitels.

Dineren bij Denen

Uitgebreid genieten op het culinaire vlak kan ook: Kopenhagen barst van de trendy eetgelengeheden en heeft elf restaurants met een Michelinster.  Twee hebben er zelfs twee sterren, waaronder het befaamde restaurant Noma, waarvoor je minimaal drie maanden van tevoren moet reserveren. 

Wil je wel eens ontspannen een kijkje nemen bij een Deense familie thuis, informeer dan naar het Dine with the Danes-programma bij een van de toeristenbureaus.

Helemaal 'hot' in de zomer is de stads-beachclub Luftkastellet in Christianshavn. Vanaf het loungeterras kijk je uit op de oude haven en paleizen van de stad. Her en der in de stad vind je andere bars en cafés. Vaak kun je er ook voor een schappelijk bedrag prima eten. Sommige cafés zijn verstopt in kelders, andere zijn groot en stijlvol zoals grand (eet)café Krasnapolsky (Vestergade 10).

Muziek

Er zijn ook een aantal leuke muziekcafés. In het weekend komen daar regelmatig dj's en wordt er ruimte gemaakt voor een dansvloer. De Kopenhagers houden erg van jazzmuziek. Het Copenhagen Jazzhouse (Niels Hemmingensgade 10) is een legendarische uitgaanslocatie. Het heeft naam verworven als beste jazzclub van Kopenhagen, zo niet van Denemarken. Voor live-muziek en de beste dj's zijn verder de Vega Club (Enghavevej 40), Park Café (Osterbrogade 79) en Rust (Guldbergsgade 8) de 'places to be'. Deze clubs hebben meerdere zalen en lounges met verschillende sferen en muziekstijlen.

www.aok.dk (restaurants, film, theater)

10 prachtige bestemmingen in Uitgaan en Denemarken