Koprivnica-Križevci

Swipe

Đurđevac (Durdevac, Djurdjevac)

Als u de burcht van Ðurdevac bekijkt dan is het net of die zojuist verlaten is. Hij ligt er nog precies zo bij als in de 14e eeuw. De plaats was al in de Romeinse tijd bewoond en bekend als Sušica.

De legende van ‘picoki’, de bijnaam voor de inwoners van het stadje, is vermaard in de wijde omtrek. Tijdens een belegering door de Turken die probeerden de inwoners uit te hongeren, werd de laatste geroosterde kip met een kanon op de Turken afgevuurd. die daardoor in de veronderstelling kwamen te verkeren dat zij eerder van honger om zouden komen dan de inwoners van de stad en dus de aftocht bliezen.

De schilderingen op de muren van hotel ‘Picok’ laten de geschiedenis herleven. De Sv. Jurajkerk is de oudste kerk en werd in 1929 geheel gerestaureerd. In het nabijgelegen Sekulinameer zijn overblijfselen van mammoeten gevonden die naar schatting 12.000 jaar oud zijn.

Familiereizen

Familiereis Balkan

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Đurđevac (Durdevac, Djurdjevac) en Kroatië