Kos

Swipe

Griekse Eilanden

De streek onder Antimachea heet Plaka, een fraai bosachtig natuurgebied met met beekjes dat vanaf de weg niet te zien is. Er staan picknickbankjes. Wie mooie stranden zoekt met veelbelovende namen als Golden Beach en Paradise Beach (Paradissos), kan terecht aan de zuidwestkust, de volgende bestemming. Voorbij deze stranden is het eiland op zijn smalst. De kustweg gaat verder naar Agios Stefanos en Kamari, waar het toerisme hoogtij viert door de mooie stranden die er liggen. In Agios Stefanos staat een fraaie gelijknamige kerk. Voor deze kerk ligt het schitterende rotseilandje Kastri waarop het Agios Nikolaoskloostertje staat.

Vanuit Agios Stefanos is het niet ver meer naar Kefalos, dat in de antieke tijd de hoofdstad van het eiland was. Nu is het een gezellig plaatsje in een mooie omgeving met een Johannietervesting en een karakteristieke windmolen. In de buurt zijn resten van de oude stad te zien. Bij Agio Ioanis, ten slotte, staat een mooi klooster temidden van een prachtig stukje natuur. In het midden van het eiland boven Pyli ligt de plaats Linopotis aan een enorme bron die Limni (meer) genoemd wordt. Marmari aan de noordkust is een mooie badplaats die zeer geliefd is bij de Grieken zelf.

Foto Onze Griekse eilanden expert
Onze Griekse eilanden expert

AUTEUR MACHTELD LEISTRA

Met een classicus als vader was het duidelijk waar het gezin elk jaar op vakantie ging. In haar jeugd heeft journalist/ schrijfster Machteld Leistra (1968) dan ook elke oude steen in Griekenland mogen bewonderen. Later bleef Griekenland haar favoriete vakantiebestemming en ze woonde enkele jaren op Kreta. Over haar Kretenzische belevenissen schreef ze columns in Griekenland Magazine en voor o.a. de Wereld Omroep. Ook verscheen er een reisgids over de Griekse Eilanden van haar hand.

Vakanties in Griekenland

Hotel Diana

Hotel Diana is een tijdloos en charmant hotel aan het populaire, Venetiaanse, Agios Marcos plein; midden in het levendige centrum van Zakynthos-Stad...

v.a. 459.00 p.p.

Appartementen Aeolos

Appartementen Aeolos is een populaire accommodatie met typisch griekse appartementen en uitzicht over Karpathos-stad. De stad ligt op ongeveer een kilometer afstand,...

v.a. 559.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden