Krapina-Zagorje

Swipe

Donja Stubica

Op weg naar de Sjleme, de top van natuurgebied Medvednica, is het de moeite waard om even in Donja Stubica rond te kijken. De toren van de gotisch/barokke kerk van de Heilige Drie-eenheid is een kopie van de vroegere toren van de kathedraal van Zagreb. In de kerk ligt Franjo Tahi begraven, een van de beroemdere Kroatische edelen en vooral bekend geworden door het neerslaan van de boerenopstand in 1573.

U zult er tevergeefs zoeken naar de gedenksteen die zijn graf sierde, deze is te zien in Zagreb, in het historisch museum. Donja Stubica ligt in een zeer bosrijke omgeving die ook nog eens zeer toegankelijk is gemaakt.

Het Golubovac-kasteel met z’n schitterende park is een bezoek zeker waard, maar het is ook aangenaam toeven aan een van de drie visrijke meren in de directe omgeving. De geneeskrachtige bronnen in en rond de plaats mogen zich eveneens in een grote belangstelling verheugen. Het bekendst is waarschijnlijk recreatiecentrum Jezercica, waar u kunt zwemmen in een zwembad van olympische afmetingen gevuld met geneeskrachtig water.

10 prachtige bestemmingen in Donja Stubica en Kroatië