KwaZulu-Natal

Swipe

KwaZulu-Natal

'Geboorte'

Het was Vasco da Gama die op de Eerste Kerstdag van 1497 langs de oostkust van het huidige Zuid-Afrika voer en deze ‘Natal’ (‘geboorte’) noemde. Tegenwoordig is de provincie Natal gecombineerd met voormalig ‘homeland’ KwaZulu en heet het KwaZulu-Natal.

Van bergpiek tot koraalrif

De provincie bestaat grotendeels uit diepgroen bergland en heeft aantrekkingskracht op Zuid-Afrikaanse stedelingen die verblijven aan de heldere oceaan, in de wildreservaten en in bergen. Degenen die op zoek zijn naar (nog) hogere temperaturen en luchtvochtigheid gaan naar het uiterste noordoosten van KwaZulu-Natal, waar koraalriffen en tropische vissen tot de kleurrijkste ter wereld horen. De pittoreske en frisse Drakensberg/uKhahlamba wacht op bezoekers die subtropische warmte vermijden.

Acceptabele afstanden

KwaZulu-Natals toeristische faciliteiten staan op hoog niveau. Zonder twijfel zijn hier, op Western Cape na, de meeste borden voor toeristisch verkeer. Dankzij relatief kleine oppervlakte en dichtbevolktheid zijn afstanden tussen nederzettingen acceptabel. Bovendien is de landschappelijke diversiteit ongekend. Deze eigenschappen maken van ‘KZN’ een spectaculair vakantiegebied, ook voor Zuid-Afrikanen.

Indische en Britse stempel

Ook Indiërs drukken hun stempel op de culturele lappendeken van de provincie. Hun gekruide voedsel, winkels, markten en tempels zijn langs de kust niet weg te denken. KwaZulu-Natal is tevens ‘thuis’ voor Zuid-Afrikanen met een Britse achtergrond.

Foutieve benaming door KwaZulu-Natal Tourism Authority

Kwa-Zulu-Natal Tourism Authority promoot de provincie als Zululand. Dit is incorrect, 'Zululand' betreft de districtgemeente Zululand (uLundi en omgeving), eventueel uitgebreid met andere gebieden van voormalig homeland 'KwaZulu'. De Drakensberg/uKhahlamba, het noordwesten (Afrikaans), het midden (tussen Hillcrest en Durban, Brits) en het zuiden (Xhosa) kunnen onmogelijk 'Zululand' genoemd worden.

Zulu

Circa tachtig procent van KwaZulu-Natal's inwoners is Zulu, een volk met een lange geschiedenis en kleurrijke cultuur die onmiskenbaar verworven is met het gebied. Hun kralenwerk, gevlochten manden, posters van (prins en Inkathaleider) Mangosuthu Buthelezi en traditionele voorstellingen zijn in KwaZulu-Natal niet te missen.

10 prachtige bestemmingen in KwaZulu-Natal en Zuid-Afrika