KwaZulu-Natal

Swipe

Dolphin Coast (North Coast)

Inleiding Dolphin Coast (North Coast)

Dolphin Coast betreft het kustgebied ten noorden van Durban. Deze subtropische kustzone heeft kilometerslang zandstrand, fruit- en suikerrietplantages en azuurblauw oceaanwater. Deze idylle, gecombineerd met state-of-the-art toeristische infrastructuur, maakt Dolphin Coast populair. Vermogende Zuid-Afrikanen hebben vakantiewoningen langs de kust, terwijl de (elitaire) nederzettingen in trek zijn bij gepensioneerden.

(Tol)snelweg N2 ligt in het binnenland en verbindt Durban met King Shaka International Airport en Richards Bay. M4 en kleine verbindingswegen liggen parallel aan de oceaan.

Umhlanga

Umhlanga is de agglomeratie van Umhlanga Rocks, Umhlanga Ridge en La Lucia. Door de aanwezigheid van exclusieve hotels, dure appartementencomplexen, gloednieuwe torenflats en casino’s wordt deze plaats Durbans plastic verlenging genoemd. In Umhlanga Ridge waant u zich in een Amerikaans winkelcomplex, voorzien van boulevards en palmbomen. Umhlanga Rocks is bekend om haar zandstrand en uitbundige natuur.

Ballito

In 2007 veroorzaakte een storm schade aan de hotels en guesthouses aan het strand. Deze ravage is hersteld, waardoor Ballito zich opnieuw profileert als welvarende badplaats. U vindt hier riante vakantiewoningen, begroeide duinen en winkelcomplexen. Echter, Ballito’s rotsachtige strand maakt van zwemmen geen pretje en een gevaarlijke onderneming. Net zoals in andere plaatsen langs Zuid-Afrika's oostkust is het mogelijk om dolfijnen te spotten. Plaatselijke touroperators bieden dolfijnexcursies aan.

Flag Animal Farm (tel. 032-9472018, geopend dag. 09.00-16.30 uur) ligt dichtbij Ballito. Deze kinderboerderij heeft vogels, pony’s, kippen, konijnen en koeien. De dieren worden om 12.00 en 15.00 gevoed met melk; bezoekers zijn hierbij welkom. Flag beschikt ook over een speeltuin en een café. Volg N2 richting Stanger en neem de volgende afslag (‘214 Umhlali, Salt Rock'). Ga aan het einde van de afrit rechtsaf (‘Umhlali, Shakaskraal’) en volg de borden.

Salt Rock

Vier kilometer ten noorden van Ballito ligt Salt Rock, bereikbaar via Dolphin Crescent/Ocean Dr. Ook hier vindt u vakantiehuizen op groene duinen. Salt Rocks zandstrand is aangenaam en is een toevluchtsoord als u in Ballito verblijft. Zwemmen en surfen zijn populair.

10 prachtige bestemmingen in Dolphin Coast (North Coast) en Zuid-Afrika