Kyushu

Swipe

Het Nationale Park Kirishima-Yaku

Het Nationale Park Kirishima-Yaku bestaat uit drie delen, te weten de bergketen Kirishima, het schiereiland Sakurajima met de rondom liggende Kinkobaai, en het eiland Yakushima. In dit hoofdstuk wordt de bergketen Kirishima beschreven; informatie over de eilanden Sakurajima en Yakushima is in het hoofdstuk Kagoshima te vinden. De vulkanische bergketen Kirishima strekt zich uit tussen de vulkaan Karakunidake (1.700 m) en de vulkaan Takachiho-nomine (1.574 m) over een afstand van 16 km. Tussen deze twee vulkanen verheffen zich 21 andere vulkanen. Vijftien van hen bezitten fraaie kraters, waarvan er tien gevuld zijn met regenwater.

Volgens een legende is een kleinzoon van de zonnegodin vanuit de hemel op de vulkaan Takachiho-no-mine neergedaald om het eilandenrijk Japan te stichten.

Ebino Kogen-plateau 

Direct ten noordwesten van deze bergketen strekt het Ebino Kogen-plateau zich uit. Centraal gelegen op dit plateau is Ebino Kogen, waar drie kleurrijke kratermeren liggen. Het water dankt zijn kleuren aan opgeloste mineralen. Voorts kunt u vanaf Ebino Kogen de vulkaan Karakunidake beklimmen.

Wandelmogelijkheden

Ook de andere vulkanen van de Kirishima- bergketen zijn via paden te bereiken. De wandelmogelijkheden in dit unieke vulkanische gebied zijn welhaast onbeperkt.

Hayashida Onsen Spa

Ten westen van de bergketen Kirishima bevinden zich de warmwaterbronnen van Hayashida Onsen Spa.

Kuuroord Kirishima

Als u nog verder zuidwaarts reist, dan komt u in het kuuroord Kirishima. Bij dit dorp staat een aantrekkelijk heiligdom, dat werd opgericht om de nederdaling van de kleinzoon van de zonnegodin te gedenken.

Miyakonojo 

Circa 25 km ten zuidoosten van Kirishima ligt de stad Miyakonojo (131.000 inwoners). Rondom deze stad liggen theeplantages. In Japan beschouwt men thee zetten als een kunst en dus dient de groene thee van hoge kwaliteit te zijn. Om de beste kwaliteit groene thee te verkrijgen, worden alleen de bovenste en jongste blaadjes van de theestruiken geplukt.

Bus Nationale park Kirishima-Yaku:

-, Ebino Kogen: Neem op het busstation Miya-ko-city (dus niet Miyazaki Eigyosho) in Miyazaki de Miyazaki Kotsu bus en stap na 2 uur en 15 minuten uit in Ebino (Kogen).

Of neem op het station Nishi-Kagoshima in Kagoshima de bus (via het heiligdom van Kirishima) en stap na 2 uur en 25 minuten uit in Ebino (Kogen).

Of neem in Hayashida Onsen Spa de bus en stap na 20 minuten uit in Ebino (Kogen).

-, Busstation Miya-ko-city in Miyazaki: Dit busstation ligt vlak bij het treinstation Minami-Miyazaki.

-, Hayashida Onsen Spa: Neem op het busstation Miya-ko-city in Miyazaki de bus (via Ebino Kogen) en stap na 2 uur en 35 minuten uit in Hayashida Onsen Spa (reistijd vanaf Ebino Kogen 20 minuten).

Of neem op het station Nishi-Kagoshima de bus (via het heiligdom van Kirishima) en stap na 2 uur uit in Hayashida Onsen Spa.

-, Kirishima: Neem in Hayashida Onsen Spa de bus en stap na 24 minyten uit in Kirishima of bij de bushalte Kirishima Jingu-mae (heiligdom van Kirishima).

10 prachtige bestemmingen in Het Nationale Park Kirishima-Yaku en Japan