Kyushu

Swipe

Het Nationale Park Unzen-Amakusa

Het Nationale Park beslaat het schiereiland Shimabara en de ongeveer zeventig Amakusa Eilanden, die ten zuiden van het schiereiland Shimabara liggen.

Centraal op het schiereiland ligt de vulkaan Unzen (1.360 m hoog), die op zondag 2 juni 1990 wereldnieuws werd. Reeds 200 jaar was de vulkaan in diepe rust, maar op deze gedenkwaardige zondag kwam het tot een uitbarsting. Vele gewonden, 33 doden en honderden verwoeste huizen waren het gevolg. Vlak onder de top van de vulkaan Unzen vertrekt een kabelbaan naar het hoogste punt. Deze kabelbaan is, afhankelijk van het gedrag van de vulkaan, niet altijd in bedrijf.

Unzen Spa

Aan de voet van deze vulkaan ligt het kuuroord Unzen Spa. Op verschillende plaatsen in dit dorp borrelt er heet water uit de grond. Deze fascinerende plekken zijn eenvoudig herkenbaar aan de dikke wolken stoom die zij produceren en aan de met zwaveldampen gevulde lucht.

Nitapas

Op een afstand van 8 km van dit dorp verwijderd, ligt de Nitapas. Deze pas over de bergkam van de vulkaan Unzen levert u bij helder weer een schitterend uitzicht op het omringende gebied met op de achtergrond, aan de andere zijde van de Ariake Zee, de machtige berg Aso en het Kirishimagebergte.

Meer van Suwanoike

In de omgeving van Obama, ten zuiden van de vulkaan Unzen, ligt het meer van Suwanoike, een trekpleister voor recreanten uit Nagasaki. De kwaliteit van het water is niet voldoende om in te zwemmen. De omgeving van het meer is echter uitstekend geschikt om te wandelen. Ook is het meer een goed begin- of eindpunt voor een fietstocht door de omringende plattelandsdorpjes. Fietsen kunt u huren in het hotel dat naast het voor iedereen toegankelijke zwembad staat. Vanaf het meer kunt u verder reizen naar de Nitapas.

Shimabara 

Aan de oostzijde van de vulkaan Unzen, en zichtbaar vanaf de Nitapas, ligt de kustplaats Shimabara (met 40.000 inwoners). Zo'n 350 jaar geleden (in 1638) vochten hier 38.000 Japanse christenen voor het behoud van hun geloof tegen het zwaarbewapende samoeraileger van de shogun Tokugawa, bestaande uit 120.000 krijgslieden. De christenen hadden zich verscholen in het kasteel Shimabara. Drie maanden hielden zij stand, daarna werden zij door het leger gedood. Het verwoeste kasteel werd in 1964 weer opgebouwd en doet sindsdien dienst als museum. In dit museum vindt u meer informatie over de strijd van de christenen in dit gebied.

Mitsumi

Vanuit de haven van deze kustplaats vertrekken veerboten naar Misumi en Omuta. In het bijzonder de 1 uur durende boottocht naar Misumi door de Ariake Zee is zeer de moeite waard. Vanuit Misumi kunt u via de zogenoemde 'vijf bruggen van Amakusa' de Amakusa Eilanden bereiken. De drie grootste eilanden zijn Kami, Shimo en Naga. Zeer fraai is de omgeving van Matsushima op het eiland Kami. Voorts zijn de steile rotswanden aan de westkust van het eiland Shimo indrukwekkend.

Trein en bus Unzen-Amakusa:

-, Unzen Spa: Neem bij het treinstation Nagasaki (of in Isahaya) de bus en stap na circa 2 uur uit in Unzen Spa.

-, Het meer van Suwanoike: Neem in Obama de bus en stap na 25 minuten uit bij het meer. Of neem in Unzen Spa de bus en stap na 1 uur uit bij het meer.

-, Shimabara: Neem in Unzen Spa of Obama de bus via de Nitapas en stap uit in Shimabara. Of neem in Isahaya de trein naar Shimabara. Shimabara heeft een dagelijkse veerbootverbinding met Omuta en Misumi.

-, Obama: Neem in Isahaya de bus en stap na 1,5 uur uit in Obama.

-, Amakusa Eilanden: Neem in Misumi de bus die via een brug naar Matsushima op het eiland Kami rijdt. Vanuit Matsushima kunt u de bus nemen naar Hondo op het eiland Shimo. Vanuit Hondo vertrekken er bussen naar Tomioka (in het noorden van Shimo), naar het kuuroord Shimo Spa (aan de westkust van het eiland Shimo) en naar Ushibuka (op de uiterste zuidpunt van Shimo).

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 131.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het Nationale Park Unzen-Amakusa en Japan