Kyushu

Swipe

Miyazaki

De stad Miyazaki (circa. 365.000 inwoners) ligt aan de monding van de rivier Oyodo. Het stadscentrum wordt gevormd door de straat Tachibana-dori, waar winkels, restaurants en warenhuizen te vinden zijn. 

Haniwatuin van het park Heiwadai

Miyazaki was volgens de overlevering eens de residentie van Jimmu, de eerste keizer van Japan. Zeker is dat de regio rondom de stad een lange geschiedenis kent. Zo'n 350 grafheuvels zijn de getuigen van dit rijke verleden. Men legde naast de doden hanawakleifiguren neer. Circa 400 replica's van deze kleifiguren kunt u bewonderen in de Haniwatuin van het park Heiwadai. In deze tuin staat tevens een aantal nagebouwde grafheuvels. Als u de echte grafheuvels wilt zien, dan moet u verder reizen naar het stadje Saitobaru. Rond dit stadje liggen 329 grafheuvels.

Heiligdom Miyazaki

In de stad Miyazaki kunt u een bezoek brengen aan het heiligdom Miyazaki, dat is opgericht ter ere van de legendarische keizer Jimmu. Langs de toegangsweg naar het heiligdom groeien oude ceders. Op het tempelterrein is het museum van de prefectuur Miyazaki te vinden, waar archeologische en historisch belangwekkende voorwerpen zijn tentoongesteld.

Quasi Nationale Park Nichinan Kaigan (kust)

De 100 km lange kust ten zuiden van Miyazaki staat bekend als het Quasi Nationale Park Nichinan Kaigan (kust). Het gebied strekt zich uit van Miyazaki tot aan de Shibushibaai. Centraal in het gebied ligt het kleine eiland Aoshima, dat door middel van een brug met het vasteland van Kyushu is verbonden. Het groene schiereilandje is bedekt met betelnootpalmen. Voorts groeien en bloeien hier nog 200 andere soorten subtropische planten. U vindt hier ook het Aoshima Beach Resort. 

Als het eb wordt, verschijnt er een uniek rotspatroon boven de golven. De eroderende kracht van de beweging der golven en de zeestromingen heeft in de rotsen lange gleuven en dammen gevormd. Het zo ontstane patroon lijkt veel op een wasbord, vandaar dat de rotsformatie rond het schiereiland Aoshima de naam 'wasbord van de duivel' heeft gekregen.

Vanaf de Horikiripas heeft u een fraai uitzicht op het schiereiland Aoshima en de nabijgelegen kust.

Trein en bus Miyazaki:

-, Miyazaki: Neem in Oita de JR limited expresstrein en stap na 3 uur en 35 minuten uit op het treinstation Miyazaki.

Of neem op het treinstation Nishi-Kagoshima in Kagoshima de JR limited expresstrein en stap na 2 uur en 10 minuten uit op het treinstation Miyazaki.

-, De straat Tachibana-dori: Loop vanaf het treinstation Miyazaki via de straat Takachiho-dori in westelijke richting tot u links (om een hoek) het warenhuis Yamagataya ziet staan. Hier kruist u de straat Tachibana-dori.

-, Het park Heiwadai: Neem bij het treinstation Miyazaki de bus en stap na 10 minuten uit bij het park Heiwadai (Heiwadai Koen).

-, Het heiligdom Miyazaki: Loop vanaf het treinstation via de straat Takachiho-dori naar de straat Tachibana-dori. Sla rechts af de straat Tachibana-dori in tot u bij het treinstation Miyazaki Jingu komt. Sla hier links af. Na 200 m lopen ziet u het heiligdom aan uw rechterhand liggen.

-, Saitobaru: Neem op het busstation Miyazaki Eigyosho (schuin tegenover het treinstation Miyzaki) de bus en stap na 1 uur uit in Saitobaru.

-, Schiereiland Aoshima: Neem op het treinstation Miyazaki de JR-trein en stap na 25 minuten uit op het treinstation Aoshima. Vanaf dit treinstation loopt u in 10 minuten naar het schiereiland. De Miyazaki Kotsubus naar Aoshima vertrekt vanaf het busstation Miyazaki Eigyosho (zie Saitobaru).

-, Horikiripas: Neem op het busstation Miyazaki Eigyosho (zie Saitobaru) de bus en stap na 40 minuten uit bij de Horikiripas.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Maeva

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 239.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Miyazaki en Japan