Larimer Square

Swipe

Larimer Square

De wijk Larimer Square is behoorlijk geliefd. Hier werd de eerste fundering van de hedendaagse stad Denver gelegd. Tegenwoordig zijn zowel het historische plein als de blokken erom heen erg in trek om te winkelen, uit eten te gaan en te stappen. In juni is er een jaarlijks evenement, La Piazza dell’Arte. Honderden artiesten maken dan de meest prachtige krijtschilderijen op het trottoir en de muren. In oktober kun je meedoen met het uitbundige Oktoberfest. Larimer Square is niet alleen historisch gezien leuk en interessant, maar het is er gewoon ronduit gezellig.

Het plein Larimer Square, tussen de straten 14th en 15th, werd gebouwd in 1858 en was toen nog het enige waaruit de hedendaagse stad bestond. Er waren wat winkels, hotels en een bar om de goudzoekers te faciliteren. In de 19e eeuw was Denver uitgegroeid tot een kleine stad en was Larimer Street de hoofdstraat. Een eeuw later was de straat echter vervallen en stond deze, met de blokken eromheen, bekend als verdorven en vervallen buurt.

Halverwege de 20ste eeuw kochten investeerders het hele blok op en restaureerden de panden van Larimer Square. Er werden winkels, restaurants, clubs en kantoren van gemaakt en ertussen werd genoeg ruimte gecreëerd voor tuinen en binnenplaatsen. In de jaren ’70 kreeg het hele blok zelfs een plekje op de lijst van het ‘National Register of Historic Places’.

10 prachtige bestemmingen in Larimer Square en Denver