Lika-Senj

Swipe

Novalja

Het belangrijkste toeristische gebied op het eiland Pag bevindt zich ongetwijfeld in en rond Novalja. Te midden van de karakteristieke steenformaties die het eiland kenmerken, biedt de plaats alles waaraan de toerist behoefte heeft. De plaats is vooral beroemd door Zrće Beach, waar men gedurende het toeristenseizoen in tientallen clubs de klok rond feest viert. Het strand wordt niet voor niets het 'Ibiza van Kroatië' genoemd. In juli wordt het Fresh Island Festival georganiseerd. Het lijkt alsof men er dan nog een schepje bovenop doet. Maar er gebeurt meer in Novalja.

Een zeer actieve toeristenorganisatie organiseert alles waarmee men zich kan vermaken, variërend van een klassiek concert in de open lucht of een demonstratie van de klassieke dans naški, tot mini-marathons en onderwater vistoernooien.

Watersport is vanzelfsprekend een geweldige trekpleister. Novalja is ook een prima uitgangspunt voor uitstapjes op het eiland, terwijl vanuit het nabijgelegen Žigljen de oversteek naar het vasteland eenvoudig te maken is. De plaats behoort tot de oudste nederzettingen op het eiland en nog steeds komen er, dankzij opgravingen, nieuwe geschiedkundige feiten aan het licht. Een aquaduct uit de 1e eeuw en een reliekschrijn uit de 4e eeuw getuigen daarvan.

Familiereizen

Familiereis Balkan

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Novalja en Kroatië