Limpopo

Swipe

Capricorn Region

Polokwane

Sinds de komst van de platina-industrie heeft Polokwane een metamorfose ondergaan. Een ringweg (N1), nieuwe woonwijken, verbouw van Polokwane International Airport en constructie van een winkelparadijs zijn hiervan voorbeelden. Door deze ontwikkeling zijn de prijzen van vastgoed gestegen als nooit tevoren. Daarbij kwam de bouw van Polokwanes Peter Mokaba Stadium voor de FIFA World Cup 2010.

Polokwane wordt omringd door savanne en staat bekend om haar open, gastvrije en conservatieve inwoners. Straten en wegen in het centrum van Limpopo’s hoofdstad worden overschaduwd door koraalbomen en jacaranda’s. Deze kleuren de stad in het voorjaar paars. Karakteristieke, oude woonhuizen met onderhouden tuinen staan in contrast met de binnenstad die wordt gekenmerkt door overvolle trottoirs en straatverkopers.

Polokwane, tot 2005 Pietersburg geheten, is niet het type stad om in te verblijven. De natuur die de stad omringd heeft daarvoor een te sterke aantrekkingskracht. U kunt pauzeren in Meropa Casino & Entertainment Complex (aangegeven langs N1 ten zuiden van de stad, sfeerloos maar voorzien van vogeltuin, kartbaan en midgetgolfterrein) of in Mall of the North (grootste en nieuwste winkelcentrum van Limpopo, aan N1 bij brug R81, ten noorden van de stad).

10 prachtige bestemmingen in Capricorn Region en Zuid-Afrika