Limpopo

Swipe

Waterberg (Bushveld) Region

Entabeni Private Game Reserve

Entabeni betreft een particulier Game Reserve en ligt dertig kilometer ten westen van Mokopane. Dit is alleen toegankelijk als u een accommodatiereservering of een activiteitenboeking heeft. Het natuurgebied heeft een oppervlakte van 250 km2 en kent een gevarieerd landschap dat overeenkomsten heeft met Blyde River Canyon Nature Reserve.

U vindt hier de ‘Big Five’, giraffen, hyena’s, nijlpaarden en zebra’s. Bijzonder is Entabeni Rock, die boven het spectaculaire landschap torent. Het wildreservaat heeft twee toegangspoorten die continu zijn bemand: Upper Escarpment en Lower Escarpment. Bij de reserveringsbevestiging ontvangt u routeadvies.

Marakele National Park en Welgevonden Private Game Reserve

Marakele: hart van de Waterberg

Het berggebied van Marakele National Park ligt op een hoogte van ongeveer 1300 tot 2000 meter en bevindt zich diep in Limpopo’s binnenland. Marakele, Setswana voor ‘Gewijde Plaats’, werd in 1994 geopend door Nelson Mandela en ZKH Prins Bernhard die bij de ontwikkeling betrokken was. Het natuurgebied (tel. 014-7554392, geopend sept. t/m apr. 06.00-18.00 uur, mei t/m aug. 06.00-17.30) kent infrastructuur die bestaat uit zand- en asfaltwegen; vierwielaandrijving wordt aanbevolen.

In Marakele National Park vindt u de ‘Big Five’ en onder andere witte en zwarte neushoorns, hyena’s en wilde honden. Indrukwekkende landschappen (rotspartijen, valleien en plateaus) en vergezichten zullen u doen genieten – en uw rit doen vertragen.

Marakele National Park is bereikbaar vanuit Thabazimbi, de ingang bevindt zich aan de gravelweg naar Alma.

Welgevonden Private Game Reserve, synoniem van witte neushoorn

Marakeles westpunt grenst aan Welgevonden Private Game Reserve dat hooggelegen plateau beslaat. Het is echter niet toegestaan om Welgevonden hier binnen te rijden. De toegangspoort bevindt zich aan R33 (tussen kruispunt R33/R510 en Vaalwater) en is alleen te passeren als u in bezit bent van een bevestiging van accommodatieboeking. Als u in Welgevonden alleen deel wilt nemen aan een georganiseerde gamedrive, kunt u contact opnemen met Kololo Game Reserve (tel. 014-7210920).

Welgevonden Private Game Reserve bestaat uit bergen en valleien die zijn bedekt met ‘bush’, de omgeving langs R33 bestaat uit open gras- en struikvelden. Geen ander particulier reservaat heeft zoveel witte neushoorns als Welgevonden. Ook vindt u hier buffels, leeuwen, luipaarden en olifanten (‘Big Five’), cheeta’s en giraffen. Zowel Marakele als Welgevonden zijn malariavrij.

Mokopane

Platinamijnen, landbouw en veeteelt zijn van levensbelang voor Mokopane. Jacaranda’s en acacia’s bedekken de straten; grasvelden en bergen omringen de plaats. Mokopane heeft een conservatieve, Afrikaner identiteit. Afrikaners noemen de plaats steevast ‘Potgietersrus’ (officiële naam tot 2003), terwijl ‘bakkies’ door de straten rijden en NG Kerks invloed voelbaar is. Als u tijd heeft, kunt u een bezoek brengen aan Arend Dieperink Museum (Thabo Mbeki Dr 97, geopend ma. t/m vr. 07.30-16.00 uur), waarin aandacht wordt besteed aan regionale archeologie en cultuur.

10 prachtige bestemmingen in Waterberg (Bushveld) Region en Zuid-Afrika