Lincoln Memorial

Swipe

Washington D.C.

Het Lincoln Memorial is een eerbetoon aan de 16e president van de Verenigde Staten, Abraham Lincoln. Het bestaat uit een groot mausoleum in neoklassieke stijl met in het midden een levensecht beeld van de president van bijna 6 meter hoog. Het gebouw lijkt op de Griekse tempel ‘Parthenon’ en wordt jaarlijks door miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland bewonderd. Het Lincoln Memorial kijkt uit over de minstens zo befaamde Reflecting Pool. Beide zijn ontworpen door architect Henry Bacon.

Het mausoleum wordt aan de ingang ondersteund door 36 zuilen, die het aantal staten van de Union vlak na de dood van Lincoln weergeven en aan het balkon hangen 48 guirlandes die het aantal staten aanduiden op het moment van de totstandkoming in 1922. Er zijn twee extra kolommen bij de ingang gebouwd ter ondersteuning.

Op de muren zijn twee geschilderde afbeeldingen te zien van bijna 20 meter hoog, vervaardigd door Jules Guerin. Eén afbeelding geeft de bevrijding van de slaven weer en de andere staat voor de hereniging van het noorden met het zuiden.

Lincoln heeft tijdens zijn leven gevochten voor gelijkheid en broederschap, vandaar dat er vaak voor deze locatie wordt gekozen om te demonstreren tegen onrecht. De meest bekende vreedzame demonstratie voor banen en vrijheid was die van 1963, waarbij Martin Luther King Junior zijn beroemde speech ‘I have a dream’ uitsprak. Deze woorden zijn later gebeiteld in de 18e traptrede (van bovenaf gezien).

Je kunt elke dag mee met een gratis begeleide rondleiding van ongeveer 30 minuten. Je komt dan meer te weten over de bouw en historie van het Lincoln Memorial. Mocht je zelf rond willen kijken zonder gids, dan kan dat natuurlijk ook.

Locatie: 2 Lincoln Memorial Cir NW, Washington, DC 20037

Vakanties in Verenigde Staten

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.