Little Havana in Miami

Swipe

Little Havana in Miami

In de wijk Little Havana houdt men van uitbundige feesten. In deze levendige buurt, vol met oorspronkelijke immigranten uit Cuba en Zuid-Amerika, kun je genieten van evenementen als het Calle Ocho Festival, de Viernes Culturales (Culturele Vrijdagen), de Three Kings Parade en vele andere festivals.

Wanneer je door Little Havana wandelt waan je je in Cuba. Je vindt er met de hand gerolde sigaren, dagelijkse markten met vers fruit en vlees, kruidenwinkeltjes en koffiebars. En wil je een authentiek maal? Dan heb je in de straat Calle Ocho volop keus.

In het Maximo Gomez Park, ook wel Domino Park genoemd, zie je ouderen domino en schaak spelen en vlakbij ligt de Little Havana Paseo de las Estrellas (Walk of the Stars). Deze bezienswaardigheid is gelijk aan de Walk of Fame in Hollywood, alleen zijn de hand- en voetafdrukken hier van Latijnse beroemdheden.

Bij de Cuban Memorial Boulevard kun je gedenktekens en monumenten bekijken van Cubaanse helden. Er staat ook een tropische boom met allerlei kleine voorwerpen en briefjes, die overledenen eren.

De straatfeesten Viernes Culturales worden elke laatste vrijdag van de maand gevierd. Er wordt gedanst, muziek gemaakt en er is volop eten en drinken.

Ieder jaar wordt in maart het grootste straatfeest van het land gevierd, namelijk het Calle Ocho Festival. Dan bezoeken meer dan 1 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland Little Havana om uitgebreid te feesten. Naast veel dans-, theater- en muziekvoorstellingen geven bekende Latijns Amerikaanse sterren concerten.

Andere hotspots zijn: het Tower Theater, Plaza de la Cubanidad, het Jose Marti Park, de St. John Bosco kerk en Municipio de Santiago de Cuba.

10 prachtige bestemmingen in Little Havana in Miami en Miami