Little India

Swipe

Little India

Serangoon Road

Little India is gelegen aan weerszijden van de Serangoon Road. Het is een van de oudste straten van Singapore. De straat is genoemd naar een soort ooievaar (Rangoon), die ooit op de oevers van de Singapore-rivier te vinden was. Vandaag de dag lijkt het wel een stukje India dat overgeplant is. U vindt hier tal van winkeltjes, waar u Indiase kleding, huishoudelijke benodigdheden en verse kruiden kunt kopen. Sommige zaakjes maken hun eigen kruidenmengsels. Dat ruikt lekker en draagt bovendien bij aan de exotische sfeer van de wijk. Op de galerijen voor sommige winkeltjes zitten waarzeggers die u de toekomst kunnen voorspellen. Veel van het aanwezige publiek bestaat uit Indiërs, Bengalezen en Pakistani, die op basis van tijdelijke contracten als bouwvakkers komen werken in Singapore.

Restaurants op Serangoon Road

Uiteraard kunt u in deze omgeving heerlijk eten, als u tenminste in staat bent om een stevige dosis hot curry te verwerken. Voor vegetariërs is dit deel van de stad een paradijs. Er is geen volk ter wereld dat zo goed vegetarische gerechten kan bereiden als de Indiërs. Mijn favoriete restaurant is Komala’s Villa’s op Serangoon Road nummer 76.

Indiase tempels op Serangoon Road

Interessante tempels zijn er natuurlijk ook.

Sri Srinivasa Perumal tempel

Op Serangoon Road treffen we de Sri Srinivasa Perumal tempel aan, gewijd aan Vishnu. Van hier begint de processie tijdens Thaipussam.

Sakaya Muni Buddha Gaya tempel

Op de Race Course Road (parallel met de Serangoon Road) staat de Sakaya Muni Buddha Gaya tempel (Tempel van de Duizend Lichtjes). Dit gebouw werd neergezet in 1927 op initiatief van een boeddhistische monnik uit Thailand. Er is een 15 meter hoog Boeddhabeeld. In het gebouw bevindt zich ook nog een liggende Boeddha. Om te tonen dat boeddhisten niet eenkennig zijn, zijn er ook nog beeltenissen van enkele andere goden aanwezig, waaronder Kuan Yin, de godin van de barmhartigheid.

Sri Veerama Kaliamman tempel

Ook nog op Serangoon Road bevindt zich de Sri Veerama Kaliamman tempel, gebouwd in 1881. Deze tempel kwam er dankzij Indiase arbeiders afkomstig uit Bengalen en is gewijd aan Kali, de echtgenote van Shiva.

10 prachtige bestemmingen in Little India en Singapore