Lowveld en Lubombo Mountains

Swipe

Sugar Belt (Simunye en Mhlume)

Inleiding Sugar Belt

Groene suikerrietplantages aan de voet van de Lubombo Mountains. Warmte gedurende het hele jaar, hoge luchtvochtigheid en vruchtbare grond zorgen hier voor manshoog suikerriet en oogsten tussen april en november. In ’s?lands noordoostpunt ‘regeert’ Royal Swazi Sugar Corporation (RSSC) die de suikerfabrieken van Simunye en Mhlume beheert en werkgelegenheid creëert. Beide nederzettingen worden gedomineerd door de schoorstenen (waarvan de vlammen samensmelten met hete wind) en wegen vol suikerrietresten.

Simunye

Simunye Country Club (tel. 23134758) is aangegeven langs de MR3 en is de nodige, levensreddende oase voor fabrieksmedewerkers en bezoekers. In deze groene RSSC-faciliteit vindt u sportvelden, een restaurant, café, accommodatie en een zwembad. Het personeel kan een bezoek aan de suikerfabriek voor u regelen.

Mhlume

Vergelijkbaar met Simunye is RSSC-onderdeel Mhlume Country Club (tel. 23134350). Deze club heeft tevens een fitness en wellnesscentrum en is aangegeven langs de MR24. Grenspost Lomashasha geeft toegang tot Namaacha en Maputo (zie ‘Wereldwijzer Mozambique’, Uitgeverij Elmar); deze is geopend dag. 07.00-20.00 uur en ligt ongeveer dertig kilometer van zowel Simunye als Mhlume.

10 prachtige bestemmingen in Sugar Belt (Simunye en Mhlume) en Swaziland