Madrid

Swipe

Lavapiés, multiculturele vergaarbak

Evenals alle Europese hoofdsteden, is Madrid een multiculturele vergaarbak. Dat zie je het sterkst terug in de wijk Lavapiés waar de huren betrekkelijk laag zijn. Delen van de wijk zijn gerenoveerd, maar er is ook veel verval dat zich uit in graffiti, dichtgetimmerde huizen en kraakpanden. Lavapiés strekt zich uit ten zuiden van het centrum (metro M3, ‘Lavapiés’).

In Lavapiés is met de vele immigranten ook de wereldkeuken in al zijn verscheidenheid neergestreken. Fijn voor wie geen tapas meer kan zien. Verder veel kleine winkels, allerhande werkplaatsen, zilver- en goudsmeden, bars, cafés, restaurantjes en galeries. De levensader van Lavapiés is de Calle Argumosa.

’s-Avonds is het gezellig druk, in Lavapiés, maar ook hier blijven bij steeds meer winkels de rolluiken dicht als gevolg van de economische malaise.

De Calle Argumosa komt uit bij een van de belangrijkste musea van Madrid, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía aan de Calle de Santa Isabel. De place to be in Lavapiés is het Gaudeamus Café aan de Calle Tribulete 14. Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht over dit deel van Madrid.

10 prachtige bestemmingen in Lavapiés, multiculturele vergaarbak en Spanje