Madrid

Swipe

Markten in Madrid

De beroemdste markt van Spanje is El Rastro, hartje Madrid. Tussen Plaza de Cascorro en Calle Embajadorres strekt zich een kilometerslang lint uit van ca. 3500 kraampjes – de Amsterdamse Albert Cuyp valt erbij in het niet. Wat je ook zoekt, ga naar El Rastro en je vindt het. Zowel op de markt zelf als in de zijstraten vindt u talloze cafés, tapasbars en restaurantjes.

El Rastro weerspiegeld beter dan waar ook in de stad de smeltkroes van nationaliteiten die Madrid is. En dat alles onder het wakend oog van Eloy Gonzalo, die in een imposant monument is vereeuwigd als 19e-eeuwse oorlogsheld.

El Rastro wordt elke zondag en op feestdagen gehouden tussen 9 uur ’s morgens en 3 uur ’s middags. Wie er een halve dag heeft rondgezworven zal beamen dat het de levendigste en meest kleurrijke zondagsmarkt van Europa is.

Vanaf de Plaza Mayor is El Rastro eenvoudig te bereiken: neem de zuidelijke uitgang (Calle de Toledo) en blijf deze naar het zuiden volgen. U komt dan vanzelf uit aan het begin van de markt. Een kwestie van 10 minuten. Het dichtstbij zijnde metrostation is M3, ‘Embajadores’.

10 prachtige bestemmingen in Markten in Madrid en Spanje