Madrid

Swipe

Stadsparken van Madrid

Madrid is ‘s zomers een drukke en warme stad. Stadsparken als het Parque del Oeste vormen daarin welkome oases van schaduw en rust. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt dit park in het westen van de stad (metro M3 of M4, 'Arguelles').

Belangrijk groter is het park Casa del Campo. Steek achter de koninklijke tuinen de rivier over bij de Puente del Rey, de Koninklijke Brug in de buurt van het station (bereikbaar met metrolijn M10, ‘ILago' en 'Batan'; deze laatste halte ligt het dichtst bij de dierentuin). Casa del Campo is een door Filips ll opnieuw ingericht landgoed waar nu niet meer gejaagd wordt maar een kinderspeelpark is en een dierentuin.

Casa del Campo is door middel van een kabelbaan verbonden met de Paseo del Pintor Rosales, een straat die weer op het Parque del Oeste uitkomt.

Een ander fraai park is het Parque del Ritiro met het gerestaureerde Teatro Municipal de Titeres. Het park strekt zich ten zuiden van het Prado uit (metro M2, ‘Retiro'). Je kunt er onder het toeziend oog van het ruiterstandbeeld van Alfons Xll wandelen of een bootje huren. Voor de kinderen worden er in het hoogseizoen theaterstukjes opgevoerd.

De Real Jardín Botánico, de koninklijke botanische tuin die zich vanaf het Prado in zuidelijke uitstrekt, bevat meer dan 30 duizend verschillende bomen en planten uit alle uithoeken van de wereld.

10 prachtige bestemmingen in Stadsparken van Madrid en Spanje