Malia en Lassithi

Swipe

Kreta

De leprakolonie op Spinalonga

Vanuit Elounda en het iets verderop gelegen plaatsje Plaka kan een bootexcursie gemaakt worden naar Spinalonga, een klein eiland voor de kust. Nog tot 1950 was dit eiland in gebruik als leprakolonie. Ooit was dit eiland door middel van een weg verbonden met het vasteland, maar de Venetianen maakten er een apart eiland van en bouwden er een stevig fort op met stenen van de verzonken stad Olous. Het fort was door zijn unieke ligging een van de belangrijkste strategisch gelegen vestingen op Kreta.

De Turken op Spinalonga

In 1715 viel Spinalonga in handen van de Turken na hevig verzet van de Venetianen in samenwerking met de bevolking. Turkse veiligheidstroepen namen samen met hun gezinnen hun intrek in het fort van Spinalonga. Voornamelijk om zichzelf veilig te stellen tegen de Kretenzische partizanen. In 1881 woonden er meer dan duizend mensen op het krappe eiland. Iets later werd het eiland gebruikt als leprakolonie.

Foto Onze Kreta expert
Onze Kreta expert

AUTEUR MACHTELD LEISTRA

Met een classicus als vader was het duidelijk waar het gezin elk jaar op vakantie ging. In haar jeugd heeft journalist/ schrijfster Machteld Leistra (1968) dan ook elke oude steen in Griekenland mogen bewonderen. Later bleef Griekenland haar favoriete vakantiebestemming en ze woonde enkele jaren op Kreta. Over haar Kretenzische belevenissen schreef ze columns in Griekenland Magazine en voor o.a. de Wereld Omroep. Ook verscheen er een reisgids over de Griekse Eilanden van haar hand.

Appartementen Lia

Appartementen Lia liggen direct aan het geliefde Kato Stalos zandstrand, dus het begin is al direct goed. Maar niet minder interessant is...

v.a. 424.00 p.p.

Hotel Theo Star

Sunweb Villages Hotel Theo Star ligt aan het zandstrand van Malia en vlak bij het centrum van deze populaire badplaats. Dit betekent...

v.a. 469.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Kreta