Malia en Lassithi

Swipe

Spinalonga

De leprakolonie op Spinalonga

Vanuit Elounda en het iets verderop gelegen plaatsje Plaka kan een bootexcursie gemaakt worden naar Spinalonga, een klein eiland voor de kust. Nog tot 1950 was dit eiland in gebruik als leprakolonie. Ooit was dit eiland door middel van een weg verbonden met het vasteland, maar de Venetianen maakten er een apart eiland van en bouwden er een stevig fort op met stenen van de verzonken stad Olous. Het fort was door zijn unieke ligging een van de belangrijkste strategisch gelegen vestingen op Kreta.

De Turken op Spinalonga

In 1715 viel Spinalonga in handen van de Turken na hevig verzet van de Venetianen in samenwerking met de bevolking. Turkse veiligheidstroepen namen samen met hun gezinnen hun intrek in het fort van Spinalonga. Voornamelijk om zichzelf veilig te stellen tegen de Kretenzische partizanen. In 1881 woonden er meer dan duizend mensen op het krappe eiland. Iets later werd het eiland gebruikt als leprakolonie.

Melina Appartementen

Eenvoudig en erg charmant, dat is Melina Appartementen. Zeer centraal gelegen op Kreta op slechts 70 meter van het openbare strand. Hier...

v.a. 385 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Spinalonga en Kreta