Maloti Mountains (Noord)

Swipe

Ts’ehlanyane National Park

Inleiding Ts'ehlanyane National Park

Als het paradijs berggebied was, betrof het ongetwijfeld Ts’ehlanyane Nationaal Park. Het gebied heeft een omtrek van ruim dertig kilometer en beslaat puur, ondoordringbaar bergland. De ingang vormt Ts'ehlanyane's 'laagste' punt (1934 meter), de bergtoppen bereiken hoogtes van 2500 tot 3100 meter - de mens is hier klein.

Uniek is de aanwezigheid van bergfynbos, gelinieerd aan het vegetatietype dat de kustzones en bergen van Kaapstad, Knysna, Mossel Bay, Plettenberg Bay en Langebaan bedekt. Ook vindt u hier bergbamboe, spiraalaloë en meer dan honderd andere soorten Alpineplanten.

Ts'ehlanyane National Park is bereikbaar door de (verharde) A1 naar Butha-Buthe te volgen. Acht kilometer ten zuiden van deze plaats neemt u de afslag (coördinaten: 28°47'56.43" S en 28°12'47.76" E) naar Khabo(s) en Ts’ehlanyane National Park. Deze weg is 32 kilometer lang, verhard en leidt eindigt bij de ‘gate’ (geopend dag. 08.00-17.00 uur) waar parkeergelegenheid is. Het traject vóór de toegangspoort vormt Holomo Pass en leidt door imponerend bergland. Bezoek Ts'ehlanyane National Park gedurende de zomer; in de winter bedekt sneeuw deze weg.

Beschrijving activiteiten

De weg van/naar Ts'ehlanyane's toegangspoort leidt parallel aan de Hlotse River naar het hoofdgebouw van de berglodge, waar deze eindigt. Autorijden in dit natuurgebied is daarom niet voordehand liggend. Ts'ehlanyane combineert wandelmogelijkheden (onder andere vanuit de lodge) met ontspanning (zwemmen onder watervallen, pootjebaden in bergrivieren, fotografie). Ook kunt u in dit Alpinelandschap (meerdaagse) ponytrektochten maken - boek deze vóór aankomst in het park (tel. 22460723).

10 prachtige bestemmingen in Ts’ehlanyane National Park en Lesotho