Maloti Mountains (Zuid)

Swipe

Moyeni (Quthing)

Inleiding Moyeni (Quthing)

Waar de A4 enkele flinke bochten door een zandsteenkloof maakt, ligt Moyeni ('Plaats van Wind’). Dit stadje bestaat uit laaggelegen gebied rondom Main St en de hooggelegen wijk die zicht biedt op de Senqu River (Orange River). Grenspost Tele Bridge ligt nog geen twintig kilometer ten westen van Moyeni en is geopend dag. 06.00-22.00 uur. Deze weg is gedeeltelijk verhard.

Beschrijving bezienswaardigheden

'Dinosaur Footprints'

Op toerismegebied is Moyeni, hetzij bescheiden, synoniem van 'Dinosaur Footprints'. Volgens wetenschappers behoren deze tot de oudste van Lesotho en meest intacte ter wereld. Uniek het feit dat Moyeni's pootafdrukken van verschillende dinosaurussoorten zijn - zowel herbivoren als carnivoren. Ook zijn pootafdrukken van andere prehistorische dieren zichtbaar.

Deze 'footprints' zijn in de oertijd gevormd in vochthoudende grond (klei). Deze klei is uitgedroogd (verwarming door de zon) en is in een later stadium versteend (proces van fossilificatie). 'Dinosaur Footprints' is aangegeven langs de A4, ruim 400 meter ten noorden van de Moyeni (Quthing)-afslag (coördinaten: 30°23'42.50" S en 27°41'35.81" E).

'Bushman (San) Paintings'

Er zijn meerdere Sanschilderingen gevonden in de omgeving van Moyeni. U kunt een bezoek brengen aan de 'rock art' van Qomoqomong's vallei, die eenvoudig bereikbaar is vanuit Moyeni (acht kilometer, coördinaten: 30°26'18.63" S en 27°44'00.90" E). Vraag de dorpelingen om wandelrichtingen.

10 prachtige bestemmingen in Moyeni (Quthing) en Lesotho