Managua

Swipe

De omgeving van Managua

El Velero

Op 70 km afstand ligt aan de Pacifische kust het vissersdorpje El Velero met een mooi strand en verschillende overnachtingsmogelijkheden en restaurants. Er vertrekt een bus vanaf busstation Israël Lewites. Ook vanuit León is het strand te bereiken. Neem de bus over carretera vieja richting Managua of León.

Met 184 hectaren is Reserva Natural El Chocoyero-El Brujo niet groot. Het ligt op 28 km afstand van Managua en heeft twee mooie watervallen. Het is ook de plek van een belangrijk drinkwaterreservoir. De groene Pacifische papegaai is in grote aantallen aanwezig. In totaal komen er 117 vogelsoorten voor en het is dan ook een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Verder kun je er onder andere brul- en kapucijnapen tegenkomen.

El Transito

El Transito is een klein vissersdorpje aan de Pacifische kust, 55 km van Managua. Het werd zwaar getroffen door een tsunami in 1992. Golven van tien meter vaagden bijna het hele dorp weg (tweehonderd huizen). Zestien mensen verloren het leven. Met buitenlandse hulp bouwde men het dorpje weer op. Bussen gaan vanaf busterminal Israel Lewites. Er zijn geen hospedajes.

Pochomil

Het strand van Pochomil is het dichtst bij Managua. Het is een toeristendorp met volop uitspanningen en hospedajes. De toeristen zijn voornamelijk Nicaraguaans en het is daarom vooral druk in het weekend. Doordeweeks kan het uitgestorven zijn. In dit soort resorts kunnen aanbieders van voedsel en bedden aanhoudend zijn. De entree bedraagt C15. Dezelfde bus kan je ook afzetten in Montelimar. Hier ligt het super-de-luxe Barcelo Montelimar Beach resort, het vroegere buitenverblijf van Somoza. In de buurt ligt een grot, La Gallina, waarin men Chorotega-petrogliefen gevonden heeft. Het zijn geometrische figuren die goden en dieren uitbeelden. Een ander fraai strand in de buurt is Masachapa.

Op een afstand van een half uur rijden van Managua ligt in de heuvels Reserva Silvestre Privada Montibelli. Je kunt er wandelen in het bosque seco, een droogtropisch bos, eventueel onder begeleiding van een gids die je van alles kan vertellen over de inheemse planten- en diersoorten. Een lodge biedt de mogelijkheid om er te overnachten. De entree ligt bij km-paal 19 langs de weg Ticuantepe-la Concha.

10 prachtige bestemmingen in De omgeving van Managua en Nicaragua