Manhattan

Swipe

Central Park

Central Park is het meest bekende park van de Verenigde Staten en wordt jaarlijks door meer dan 20 miljoen mensen bezocht. In welk jaargetijde u Central Park ook maar bezoekt, het is altijd prachtig. U kunt er uitgebreid wandelen, joggen en rollerskaten. Of ga heerlijk ontspannen picknicken, terwijl u geniet van één van de vele live muziekvoorstellingen. Wanneer u het hele park in één dag wilt zien, raden we aan een fiets te huren. Er zijn routes uitgezet of u kunt samen met een gids dit geweldige groene stukje New York bewonderen.

Central Park omvat meerdere highlights, zoals een echte dierentuin, een ijsbaan die geopend is van oktober tot april, een boothuis waar u gondola’s kunt huren na een smakelijke lunch of bezoek Kasteel Belvedere, dat is ingericht als observatorium en de wonderlijke Huddlestone Arch, een stenen boog die zonder cement blijft staan.

Verder zijn er vele meren, fonteinen en reservoirs, rustgevende lanen vol bomen en uitgestrekte grasvelden, waar van alles gebeurt. In de zomer is er elke avond wel een voorstelling van een theatergroep of een band. Kortom: Central Park is een wereld op zich.

10 prachtige bestemmingen in Central Park en New York