Manhattan

Swipe

Chelsea

Het district Chelsea heeft een roemrijk verleden. Ooit was dit de minder aantrekkelijke buurt van New York, tot de zakelijke markt en de kunstwereld in de negentiger jaren besloten deze goedkopere wijk te betrekken. Van het één kwam het ander en inmiddels is Chelsea uitgegroeid tot een gebied waar beroemde mensen graag verblijven en waar veel bekende series, waaronder Law & Order.

Musea en cultuur

Met name het Chelsea Hotel is een beroemde trekpleister. Hier verbleven ooit befaamde sterren, zoals Bob Dylan, Janis Joplin en Jimi Hendrix. Daarnaast staat het westelijk deel van Chelsea bekend om haar vele kunstgaleries. Bekende en vermaarde kunstenaars stellen hier hun werk ten toon in bijvoorbeeld de Gagosian Gallery. Er hangen werken van Pablo Picasso, Andy Warhol en Roy Lichtenstein naast stukken van tegenwoordige artiesten. Voor mensen die meer willen weten van kunst worden er verschillende tours georganiseerd onder begeleiding van een gids. Die neemt u mee naar verschillende exposities en voorziet u van informatie over de kunstwerken.

Ook de High Line, een trein die via een verhoogd platform reist is een aanrader. Vanuit de trein kunt u ongehinderd een blik werpen op de levendige straten beneden.

Eten en drinken

Er zijn genoeg kleine bars en restaurants waar u smakelijk kunt eten en drinken. Vooral bij de Chelsea Market kunt u heerlijke broodjes kopen of plaats nemen in een bistro en de heerlijkste gerechten bestellen. Een echte aanrader is La Lunchonette, waar u de meest smakelijke vis voorgeschoteld krijgt die u zich maar kunt voorstellen. Meer zin in kleine hapjes? Ga tapas eten in El Quinto Pino. Deze kleine eetgelegenheid heeft sinds de opening vele lovende recensies gekregen. Het is er dan ook altijd druk, dus enig geduld wordt gevraagd.

Uitgaan

Wilt u na dit alles ontspannen een voorstelling bijwonen van dans of toneel dan is het opvallende Joyce Theater een uitkomst. Een ticket is een stuk goedkoper dan in één van de Broadway Theaters.

10 prachtige bestemmingen in Chelsea en New York