Manhattan

Swipe

Chinatown

Het district Chinatown is het meest dichtbevolkte deel van New York. Hier ontmoeten het heden en verleden elkaar en komt de ware American Dream tot leven. U vindt er vooral veel heerlijke eettentjes, waarbij u in enkele ook aan Karaoke mee kunt doen.

Musea en cultuur

Om gelijk in de juiste stemming te komen is het Museum of Chinese in America een goed begin. Na de opening in 1980 is dit één van de meest bezochte attracties in de wijk. De vaste, interactieve tentoonstelling verhaalt over de veelbewogen geschiedenis van de verhuizing van Chinezen naar New York. Tip: Op donderdag kunt u gratis naar binnen tot 21.00 uur.

Een andere kijk van de Aziatische cultuur krijgt u in de Mahayana Buddhist Temple. De toegang is gratis en u vindt er een 5 meter hoge gouden Boeddha en een grote meditatie ruimte. In tegenstelling tot wat u misschien verwacht hoeft u er niet stil te zijn. In de bijbehorende kiosk kunt u allerlei leuke hebbedingetjes kopen.

Voor een ontspannen uitstapje in de open lucht gaat u naar het, meestal drukke, Columbus Park. U kunt er genieten van amateur optredens, traditionele Chinese spelletjes en meedoen met Tai Chi en Kung Fu. Kinderen kunnen zich er uitstekend vermaken op een groot speelveld en in een peuterzwembad.

In Grand Street vindt u Kamwo Herbal Pharmacy, één van de oudste kruiden apotheken in de Verenigde Staten. U kunt er van alles vinden, voor elke kwaal is er wel een kruid. Ook is het mogelijk een accupunctuur behandeling te reserveren.

Eten en drinken

Voor lekker, goedkoop en veel eten en drinken bent u in Chinatown op het juiste adres. Legendarische soep noodles vindt u bij Joe’s Shanghai, uitzonderlijk smakelijke kleine hapjes bij Nom Wah Tea Parlor, zoete lekkernijen bij Aji Ichiban en voor de beste Dim Sum moet u bij Jing Fong zijn. En om dit alles wat te laten zakken kunt u bij Kung Fu Tea van een smaakvolle thee genieten.

10 prachtige bestemmingen in Chinatown en New York