Manhattan

Swipe

East Village

De wijk East Village is een gebied apart. Voornamelijk bewoont door studenten en artiesten lijkt het net of je niet in New York, maar in een ander stadje bent. Dit bewijst het dagelijks terugkerende St. Marks Place, waar elke dag apart uitgedoste mensen voorbij wandelen. Ook vindt u hier goedkope eettentjes en winkeltjes. Daarnaast proberen vele straatverkopers hun waar aan de man te brengen.

Musea en cultuur

Een andere vreemde eend in de bijt is de authentieke St. Mark’s Bookshop, dat na een dreigende sluiting in 2011 meer dan 44.000 mensen op de been bracht in protest. U vindt er goedkope en vaak uitzonderlijke cult-boeken naast vele studies over film, drama, filosofie en religie.

Zin in een wandeling? Tompkins Square Park is een bijzonder stukje groen, waar u zalig kunt zitten onder één van de eeuwenoude bomen. U kunt ook even stilstaan bij of deelnemen aan een ping-pong of schaakwedstrijd. Een andere bezienswaardigheid is het Merchant's House Museum, waar u een stap terug in de tijd zet naar de 19e eeuw en nu en dan een concert bij kunt wonen. Ook in de St. Mark's Church vangt u een glimp op van het verleden. Met name in het donker doet de kerk met bijbehorende begraafplaats, spookachtig aan.

Eten en drinken

Hebt u een leuk boek gevonden, dan is het heerlijk om een momentje ontspanning te zoeken in één van de koffiehuizen. Vooral bij Abraço kunt u een heerlijke kop krijgen, al zal u vanwege de populariteit wel enige tijd in de rij moeten staan. Maar het is meer dan de moeite waard. Geen zin om te wachten? Ga dan naar de Bluebird Coffee Shop waar de barista’s een waar kunstwerk maken van elke kop koffie.

Uitgaan

Zin om er in de avond nog even uit te gaan? Bij de New York Theatre Workshop woont u optredens bij van toekomstige Broadway artiesten en toneelstukken. Om de avond op een ‘East Village-manier’ af te sluiten, gaat u naar één van de zogenaamde Dive Bars, waar Rock & Roll nog steeds hoog in het vaandel staat. U vindt er verschillende, zoals de Holiday Cocktail Lounge, waar Madonna ooit danste en de Vazac's Horseshoe Bar, bekend vanwege een aantal opnames voor de film ‘The Godfather ‘.

10 prachtige bestemmingen in East Village en New York