Manhattan

Swipe

Harlem

Harlem District is de laatste jaren ongekend populair. U wordt overspoeld door trendy winkels, eet-, drink- en uitgaansgelegenheden. Maar er is ook een andere kant, namelijk de historische. U vindt er statige kerken, prachtige parken en stijlvolle huizen.

Musea en cultuur

Dompel uzelf onder in cultuur en het roemrijke verleden van New York in het Museum of the City of New York. Een ander museum dat ook zeker een bezoek waard is, is het El Museo del Barrio dat zich met name richt op Latijns Amerikaanse kunst. Wilt u meer weten over de Afro-Amerikaanse geschiedenis? Dan is het Schomburg Center for Research in Black Culture een goede keus.

Voor een avondje uit leent het Apollo Theater zich uitstekend. Het theater zelf heeft een veelbewogen geschiedenis en veel bekende artiesten, zoals Ella Fitzgerald, hebben er nog op het toneel gestaan. Ook bij het Harlem Stage kunt u genieten van bijzondere optredens. Er worden dans-, theater, film- en muziek voorstellingen vertoond.

Eten en drinken

Voor een hapje of een drankje hoeft u nooit lang te zoeken, er zijn talloze gelegenheden met allerlei verschillende keukens. Traditioneel creools eten vindt u bij Creole Restaurant, Spaans bij El Barrio, Cubaans bij Amor Cubano en ga zo maar door. Eén van de meest populaire restaurants, waar u tijdig moet reserveren, is La Fonda Boricua met haar Puerto Ricaanse keuken.

10 prachtige bestemmingen in Harlem en New York