Manhattan

Swipe

Lower Manhattan

Lower Manhattan wordt, mede door Wall Street, vooral gezien als het financiële district, maar er is veel meer te zien en beleven. Ook gaat de boot naar het Vrijheidsbeeld hier vandaan en kunt u het populaire South St. Seaport bezoeken.

National September 11 Memorial

Op de plek waar tot 2001 de twee torens van het WTC stonden, is het indrukwekkende National September 11 Memorial te bezichtigen. In de bronzen omheining van twee spiegelende bassins zijn de namen van alle slachtoffers van die tragische dag gegraveerd. Wanneer je de plaats wil betreden is het nodig vooraf te reserveren. In het bijbehorende museum wordt aan de hand van foto’s, voicemails, nieuwsartikelen en andere spullen een beeld geschetst van de gebeurtenissen en de gevolgen. Vlakbij is een park bij WTC 7 te vinden, dat is opgedragen aan ‘degenen die het hebben overleefd’.

Federal Hall National Memorial

Een museum van hele andere orde is het Federal Hall National Memorial. Hier is George Washington beëdigd tot president en zetelde het eerste Huis van Afgevaardigden. Daarbij hoort ook het Fraunces Tavern Museum, een prachtig gerenoveerd gebouw waar vele revolutionaire ideeën zijn ontstaan. Andere interessante musea zijn het Skyscraper Museum, het Museum of American Finance, het Museum of Jewish Heritage en het National Museum of the American Indian.

Statue of Liberty

Vanuit Lower Manhattan kunt u met de boot naar Liberty Island varen, waar het wereldberoemde Statue of Liberty staat. Het Vrijheidsbeeld is een met koper beklede dame van wel 93 meter hoog, die door de Franse kunstenaar Bartholdi in samenwerking met Gustave Eiffel is ontworpen. Dit torenhoge beeld staat symbool voor de Amerikaanse onafhankelijkheid en verwelkomt al sinds 1886 miljoenen immigranten en bezoekers.

South St. Seaport

Het historische South St. Seaport is één van de oudste wijken in Manhattan en u vindt er mooie, karakteristieke gebouwen. Vanaf de Brooklyn Bridge heeft u een prachtig uitzicht en in de haven kunt u het Titanic Memorial Lighthouse bezichtigen. De wijk is erg populair bij de lokale bevolking en er zijn dan ook restaurants en uitgaansgelegenheden in overvloed.

Eten & drinken

In Stone Street vindt u de leukste en bijzonder gevarieerde eetgelegenheden. Van hamburgers tot kreeft en van pizza tot tortilla’s, het wordt hier allemaal geserveerd. Natuurlijk kun je ook voor alleen een drankje op het terras gaan zitten en genieten van alle gezellige drukte. Mocht je net als vele New Yorkers geen tijd hebben om te gaan zitten, dan kun je bij één van de vele straatventers een prima snack of kleine maaltijd bemachtigen. Denk dan aan hotdogs, wafels en gefrituurde kip.

Winkelen

In tegenstelling tot vele andere winkels in New York kunt u bij Century 2, in verhouding, goedkope merkkleding vinden. U zult misschien wel even moeten zoeken in dit doolhof vol stof, maar wanneer u iets vindt is het gegarandeerd speciaal. Het is verstandig om het bijzonder drukke weekend te vermijden.

10 prachtige bestemmingen in Lower Manhattan en New York