Manhattan

Swipe

Midtown

In Midtown vindt u de meest bekende bezienswaardigheden van New York, zoals Times Square en Central Park. U kunt er dagen rondlopen om alles te bekijken, maar er ook voor kiezen om slechts een greep te doen uit het geweldige aanbod. Er zijn verschillende aanbieders die u met een bus meenemen naar een aantal highlights. Ook is het mogelijk om fietsen te huren en bepaalde routes te volgen, zo kunt u in redelijk korte tijd behoorlijk wat van New York zien. In Midtown vindt u daarnaast de kleinere wijken Little Brasil, Garment District en Hell's Kitchen.

Union Square

Union Square is een populair plein waar mensen graag samenkomen. Enkele dagen per week is er een grote markt, waar van alles te krijgen is. Ook zijn er veel beelden te vinden van prominente figuren uit het verleden.

Rockefeller Center

Rockefeller Center is naast een paradijs voor winkel liefhebbers, ook een commercieel centrum. Vanaf het dak, 70 verdiepingen hoog, heeft u een geweldig uitzicht over New York. Deze uitkijkpost wordt de Top of the Rock Observation Deck genoemd.

Rond kerst staat er een enorme kerstboom en worden overal lichtjes opgehangen. U vindt er dan ook een ijsbaan. Het gebouw wordt tijdens deze dagen dan ook drukbezocht.

Ook zijn er in het Rockefeller Center verschillende studio’s, waar veel bekeken tv-shows worden opgenomen, zoals de Today Show. Ook de befaamde NBC-studio 30 Rock is hier gevestigd. U kunt als bezoeker een kijkje nemen achter de schermen en bekende sterren ontmoeten.

St. Patrick's Cathedral

De St. Patrick’s Cathedral, de plek waar de aartsbisschop van New York zetelt, is een indrukwekkend Neo Gotisch gebouw. De enorme kathedraal is alleen al vanwege het interieur zeer de moeite waard. Op verschillende dagen van de week worden er vanaf 10.00 uur in de ochtend gratis rondleidingen gegeven.

Grand Central Terminal

Het prachtige, historische treinstation Grand Central Terminal draagt bij aan de allure van New York. Met haar goud ingelegde plafond straalt de plek een charme uit van weleer. Vlakbij het station vindt u het Chrysler Building, ooit het hoogste gebouw van New York en een prachtig voorbeeld van Art Deco.

New York Public Library

De grootste openbare bibliotheek van New York, The New York Public Library, heeft een enorme collectie aan informatiedragers en er worden ook regelmatig lezingen gegeven. De twee leeuwen voor de ingang worden Patience (geduld) en Fortitude (vastberadenheid) genoemd en staan al bijna honderd jaar symbool voor de bibliotheek en de stad zelf.

Achter de bibliotheek vindt u Bryant Park, waar u heerlijk kunt picknicken, film kunt kijken of een sport beoefenen.

Carnegie Hall

Optreden in het prestigieuze Carnegie Hall is een droom voor veel artiesten. Talloze bekende namen, zoals The Doors, Tina Turner en The Beatles hebben er op het podium gestaan. U kunt het hele jaar door online tickets kopen voor een rondleiding, behalve in de maanden juli en augustus. Dan is Carnegie Hall namelijk gesloten.

Christie's

Het befaamde veilinghuis Christies’s verkoopt nu en dan stukken voor duizelingwekkende prijzen en u kunt daarbij zijn. Nadat u zich heeft aangemeld krijgt u eerst een rondleiding en woont daarna een veiling bij. Bekijk de website van Christie’s voor de openingstijden.

United Nations

Bij het gebouw van de United Nations hangen de vlaggen uit van alle 193 deelnemende landen. U kunt dagelijks het imposante gebouw bezoeken, waarbij u ook een kijkje mag nemen in de vergaderruimte van de Security Council.

International Center of Photography

Niet alleen professionele en amateur fotografen kunnen uren rondlopen in het International Center of Photography. U kunt hier namelijk een beeld krijgen van allerlei gebeurtenissen en momenten die waar dan ook ter wereld, hebben plaatsgevonden.

Intrepid Sea, Air & Space Museum

In een heus vliegdekschip is het Intrepid Sea, Air & Space Museum gevestigd. Dit indrukwekkende museum bevat een verzameling van vliegtuigen, duikboten en helikopters. Ook is er een interactieve expositie in het bijbehorende ‘Exploreum’, met een vlucht simulator en een bioscoop.

Overige musea

In het MOMA, Museum of Modern Art, vindt u verschillende moderne kunstwerken en een paar goede eetgelegenheden.

The Morgan Library & Museum wordt vaak door toeristen over het hoofd gezien. In dit bijzondere gebouw worden zeldzame schetsen, manuscripten, muziekstukken en boeken bewaard, zoals een symfonie van Beethoven en tekeningen van Michelangelo.

Het Museum of Arts and Design bevat een enorme galerij, waar meer dan 2.000 handgemaakte objecten zijn te bezichtigen. Ook is hier een ruimte waar u artiesten dagelijks aan hun creaties ziet werken.

Eten en drinken

Het veelzijdige karakter van Midtown kenmerkt ook de gevarieerde keuken. Wat u maar wilt eten, u vindt het in Midtown. Zin in Mexicaans? Dan is Tolache zeker iets voor u. Dit excellente restaurant serveert niet zomaar Mexicaanse gerechten, maar geeft er een prachtig kunstzinnig tintje aan.

De kans om een bekende artiest te treffen is groot als u het restaurant Sardi’s bezoekt. En bij Bernandin geniet u van geweldige visschotels. En wanneer je bijzonder veel trek hebt, ga je naar de Carnegie Deli, waar ze sandwiches serveren zo groot als een watermeloen. Voor een chique maaltijd is de Russian Tea Room heel geschikt. Dit mondaine restaurant schotelt u hoogstaande gerechten voor in een luxueuze setting.

Winkelen

Winkelen in Midtown is een beleving op zich. De vele etalages in Fifth Avenue vragen om uw aandacht en het aantal winkels is zelfs voor de ware winkel-fanaat overweldigend. U vindt er Barneys New York, dat door de kunstzinnige indeling bijna een museum lijkt of het enorme Macy’s, waar op meer dan 3 miljoen vierkante meter vloer aan producten wordt verkocht. Ook een bezoek aan Bloomingdale’s is leuk, u kunt hier zeer prijzige maar ook betaalbare dingen vinden. Bergdorf Goodman is een winkel voor de goed gevulde portemonnee, evenals Tiffany & Co. Maar het is alleen al de moeite waard om de prachtige etalages te bewonderen.

10 prachtige bestemmingen in Midtown en New York