Manhattan

Swipe

Times Square

Times Square in New York is bijzonder populair. Jaarlijks bezoeken ongeveer 39 miljoen mensen dit zakelijke district. Het strekt zich uit van Broadway tot Seventh Avenue en van 42nd tot 47th Street. Het bevat de beroemde Broadway Theaters en tijdens Oud en Nieuw vindt hier één van de meest grote en spectaculaire feesten plaats. In Times Square vindt u één van de drukste metrostations ter wereld en het district wordt steeds meer gezien als hét uitgaansgebied van New York.

Winkelen en eten Times Square

Een aantal redenen om Times Square met een bezoek te vereren zijn de mega winkelcentra, zoals Muji en MAC Cosemetics. Ook de vele restaurants en cafés vragen om een smakelijk moment. Bij Little Branch kunt u sfeervol genieten van een heerlijke cocktail, tijdens live muziek en bij Grimaldi’s Pizza heeft u een prachtig uitzicht over het oudste deel van Manhattan. De beste burgers van de stad worden volgens vele New Yorkers geserveerd in de Shake Shack en voor Japanse hoogstandjes gaat u naar het stijlvolle Inakaya.

Wilt u graag vermaakt worden met een show tijdens uw diner? Ook dat is mogelijk in het Theatre District. Bij Ellen's Stardust Diner zingt de bediening u toe. Natuurlijk is dit slechts een kleine greep uit het enorme aanbod, u zult in ieder geval nooit met een lege maag naar bed hoeven.

Activiteiten Times Square

Ook voor kinderen is er veel te doen en zien in Times Square, er lopen vele figuren uit Disney en Sesamstraat gewoon door de straat en ze kunnen zich uitleven in de grote Toys “R” Us winkel, waar onder andere een reuzenrad staat en levensgrote barbies en dinosaurussen. Voor de zoetekauwen is de snoepwinkel Hershy’s een waar paradijs en bij M&M’s World kan je speciale smaken van het bekende snoepje proeven. Voor een cultureel uitstapje is de Discovery Times Square Exposition erg leuk. De interactieve tentoonstellingen brengen allerlei onderwerpen op een bijzondere wijze onder de aandacht, van Harry Potter tot de oude farao’s. Ook kunnen kinderen hun favoriete filmster of popster ontmoeten in Madame Tussauds of bizarre mensen en dingen zien in het Ripley's Believe it or Not.

Voor volwassenen is het recent gerenoveerde Times Square Museum & Visitor Center een mooi cultureel uitje. U vindt hier alles over de geschiedenis van Times Square en kan een wens doen bij de Wishing Wall. Een drukbezochte trekpleister is de New Year's Eve Centennial Ball, die sinds de jaarwisseling van 2007 elke 20 minuten met veel spektakel oplicht, terwijl er een luid ‘Happy New Year’ klinkt.

Uitgaan Times Square

Ook de nachten zijn bijzonder levendig in Times Square. U kunt er naar hartenlust dansen, naar live muziek luisteren en genieten van een drankje. Wanneer u een beeld wilt krijgen van alle mogelijkheden, is de View Lounge in het Marriot Marquis een echte aanrader. U ziet vanaf het roterende platform de hele skyline en Times Square.

Liefhebbers van Jazz kunnen naar de Smoke Jazz & Supper Club Lounge, één van de meest bekende Jazz bar’s bij Broadway. Een andere bekende bar is het Iridium. Wilt u uitgebreid swingen? Dan is de Copacabana de plaats waar u moet zijn. Drie verdiepingen vol muziek, dans en Latijnse sferen beloven u een fantastische avond. Voor Rock en R&B is een bezoek aan de B.B. King Blues Club & Lounge een must. Hier treden vaak beroemde artiesten op, soms geheel onverwachts. Voor heerlijke drankjes gaat u naar de Russian Vodka Room of de Rum House.

10 prachtige bestemmingen in Times Square en New York