Manhattan

Swipe

West Village

West Village is al decennia lang een mengelmoes van verschillende culturen. Dat is onder andere terug te zien in het straatbeeld, waar gebouwen in meerdere stijlen door elkaar staan.

Bezienswaardigheden

De White Columns is een galerij waarvan iedere beginnende kunstenaar droomt ooit eens werk tentoon te mogen stellen. Vele artiesten, die vandaag de dag naam gemaakt hebben, zijn daar begonnen.

Voor een wat minder commerciële voorstelling is het Cherry Lane Theatre een erg leuke plek. Het kleinschalige theater straalt een intieme sfeer uit, maar biedt toch alle luxe die men zich maar kan wensen.

In Village Vanguard kunt u, al dan niet nippend van een drankje, luisteren naar live jazz bands. Het is een drukbezochte bar, dus reserveren is noodzakelijk.

Eten en drinken

In de White Horse Tavern kwamen vroeger veel schrijvers en het restaurant beroemt zich daar nog steeds graag op. Het menu is vrij simpel, maar erg lekker en de sfeer is onovertroffen. Een klein pareltje waar u zo aan voorbij loopt is Home, waar u een echte Amerikaanse maaltijd kunt nuttigen. Een plaatselijk geliefde bistro is Tartine, dat heerlijke kleine gerechten serveert. U moet wel zelf uw eigen (alcoholische) versnaperingen meenemen.

10 prachtige bestemmingen in West Village en New York