Mar del Plata en omstreken

Swipe

Mar del Plata en omstreken

De parel onder de badplaatsen: Mar del Plata, het automuseum Fangio in Balcarce, het ‘Belgische’ badplaatsje Ostende en het sfeervolle Pinamar.

Dit hoofdstuk gaat over de Atlantische kust die loopt vanaf San Clemente del Tuyú tot aan Mar del Plata. Die is honderden kilometers lang. Het strand en de duinen zijn te vergelijken met onze Nederlandse en Belgische kust, maar dat is ook de enige vergelijking. In dit hoofdstuk beperk ik me tot de bekendste badplaatsen, die een interessante historie en de meeste vakantie-uitstraling hebben. 

Allereerst wat eens de parel onder de badplaatsen was: Mar del Plata. Dit is nog steeds de grootste en bekendste badplaats in dit land. Eens het Biarritz van Argentinië en waar begin 20ste eeuw de rijken van Buenos Aires hun zomerhuizen lieten bouwen. Nu komen er in de zomermaanden zo’n 5 miljoen vakantiegangers! 

Mar del Plata is niet alleen vakantie- en strandpret, maar heeft ook een verrassende architectuur en veel culturele festiviteiten. De andere badplaatsen waar ik je naartoe breng zijn Villa Gesell en Pinamar. De eerste is het vakantieparadijs voor jonge mensen en bij de laatste, Pinamar en omstreken, komen de welgestelden van Buenos Aires en de mediawereld. 

 

Buiten het strandleven kun je ook naar het stadje Balcarce, ten westen van Mar del Plata, waar de legendarische Argentijnse autocoureur, Manuel Fangio heeft gewoond. En ter ere van hem is daar een groot automuseum. Daar kunnen liefhebbers van oude raceauto’s en oldtimers hun hart ophalen.

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Mar del Plata en omstreken en Argentinië