Mar del Plata en omstreken

Swipe

Ostende

Ostende is een gehuchtje dat vrijwel naast Pinamar ligt en gesticht is door twee Belgen, Ferdinand Robette en Augustin Poli. Zij vonden toen ze hier kwamen wonen, in 1913, dat veel overeenkwam met het Oostende aan de Belgische kust. Nu is het zo vol gebouwd dat niets meer doet herinneren aan het Ostende of België van toen. Behalve het mooie El Viejo Hotel Ostende dat nog uit die tijd stamt (in 1913 geopend). Van binnen net een museum met veel zwartwitfoto’s en posters aan de muur, en een prachtig filmzaaltje uit de jaren van voor de Tweede Wereldoorlog. Je slaapt in authentieke kamers met veel art deco. Als je deze richting opkomt, dan zou ik zeker hier overnachten. De eigenaar heeft er meer dan 30 jaar aan gewerkt om alles in ere te herstellen. Helaas is dit hotel alleen in de zomermaanden open. Het ligt op loopafstand van de zee en met een beetje fantasie op het strand kun je je de overeenkomst met onze Noordzeekust wel indenken. Dit hotel heeft een rijke historie, want bekende (Argentijnse) schrijvers hebben hier overnacht. Zo heeft de Franse schrijver en avonturier Antoine de Saint-Exupéry op kamer 51 overnacht en gewerkt. De roman ‘Los que aman, odian’ (1946), van de bekende Argentijnse schrijver Adolfo Bioy Caseres speelt zich in dit hotel af. Hij verbleef hier regelmatig met zijn vrouw Ocampo. 

Wil je in Hotel Ostende (02254) 486-081 overnachten, dan kost een 2-pers.kamer met vol pension rond de e 60. Er is een zwembad en een confitería. Je vindt het op de hoek van Biarritz en El Cairo. www.hotelostende.com.ar 

 

De fietstocht eindigt in het hart van het dorpje Carilo en via de Av. Divisadero kom je bij Centro Comercial (op de hoek van Cerezo en Carpintero) uit, midden in het centrum. Je ziet wel als je door dit gehuchtje fietst of wandelt, dat het niet alleen mooi gelegen is tussen de talrijke bomen, maar het vakantieoord is van welgestelde Argentijnen. Prachtige villa’s (veelal van hout) zijn er te bewonderen, en bij Balneario Hemingway (voor het grote moderne hotel Marcin), is het strand van de rijke Porteños. 

10 prachtige bestemmingen in Ostende en Argentinië