Marsaxlokk Baai en de oostkust

Swipe

Marsaxlokk

Marsaxlokk is de belangrijkste en grootste vissershaven van Malta. Maar dat zijn lege woorden. De visserij als bedrijfstaak op het eiland is gemarginaliseerd. Die was geen partij voor de industriële visserij uit Frankrijk, Spanje en Italië. Geschat wordt dat het land nog minder dan duizend, vooral kleine vissers telt.

Dat neemt niet weg dat de fleurige rood-geel-blauwe vissersbootjes (luzzus) die doelloos in de haven van Marsaxlokk dobberen een trekpleister zijn. Hun boegen zijn getooid met het waakzame oog van Osiris, de mythologische Fenicische beschermgod van de vissers.

Havenkade en boulevard zijn van elkaar gescheiden door een rij bloeiende en hoog opschietende oleanders en zacht in de wind wiegende palmen. Aan de boulevard staan blokjes huizen waarvan de kleuren in de felle zon en de zilte zeewind tot grijswit zijn verbleekt. Het silhouet van het stadje wordt bepaald door de dom en de twee torens van de parochiekerk.

Marsaxlokk heeft een kleine dagmarkt waar o.a. kant wordt verkocht. En op zondagmorgen is er een vismarkt waar veel toeristen op afkomen doordat hotels het als excursie aanbieden.

Komt u niet naar Marsaxlokk voor de haven, bezoek het stadje dan voor een van de vele voortreffelijke visrestaurants.

Marsaxlokk Baai en de oostkust

Wandelvakanties

Wandelvakantie Malta/Gozo

Malta en de omliggende eilanden hebben naast een prachtige natuur ook een bijzondere cultuur. De vele invloeden vanuit Afrika en Europa zijn...

v.a. 1390.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Marsaxlokk en Malta