Mendoza en omstreken

Swipe

Mendoza en omstreken

De wijnbodega’s, de stad San Rafaël en de Cañon del Atuel

De stad Mendoza, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, wordt ook wel het Bordeaux van Zuid-Amerika genoemd. Want je bent in dé wijnprovincie van het land, vrijwel alle bekende wijnhuizen zijn hier gevestigd. Hoewel slechts 20% van de grond in deze provincie is gecultiveerd is daarvan 40% wijngebied. 

De oorspronkelijke bewoners waren de Huarpes-indianen. Zij hebben eeuwen geleden al een irrigatiesysteem bedacht om de droge harde grond vruchtbaar te maken. Zij hadden een systeem ontwikkeld, dat dooiwater van de bergen naar de akkers liet vloeien. De Spanjaarden namen dit systeem in de 16e eeuw over en daarna heeft het eeuwenlang goed gefunctioneerd. Nu is in de provincie Mendoza meer dan 500 km waterirrigatie aangebracht. 

Er zijn Incatrails gevonden in het Andesgebergte, niet ver van de stad Mendoza, waar Incavorsten hun badhuizen hadden, die werden gevoed door thermale bronnen uit de bergen. Daarom komt hier ook het bekendste spawater van Argentinië vandaan, Termas de Villavicencio. Voor alpinisten, pardon zij heten hier andinisten, heeft de provincie de hoogste berg van Zuid-Amerika, de Aconcagua van 6959 m. Een gewilde berg voor klimmers, maar ook de vulkaan Tupungato (6570 m) wordt steeds meer een uitdaging. 

Het fijne van Mendoza is, dat je deze streek het gehele jaar door kunt bezoeken vanwege de heerlijke temperaturen en het droge klimaat. Ook in de winter is het mild en rondom het Andesgebergte zijn volop wintersportmogelijkheden. Las Leñas, niet ver van de stad San Rafael onder Mendoza, is hét skioord van Argentinië. Iedereen die een beetje bekend is in Argentinië en Zuid Amerika gaat hier op wintersport. 

 

Ik neem je nu, vergezeld van een goed glas rode mendoza wijn en wat heerlijke olijven mee naar de hoofdstad Mendoza: Bienvenida a la Tierra de Sol y buen Vino! 

10 prachtige bestemmingen in Mendoza en omstreken en Argentinië