Meran en omgeving (Merano e dintorni)

Swipe

Zuid-Tirol

Het gebied is onderverdeeld in Meraner Land en Meran-Tirol-Algund, ze hebben elk hun eigen toeristenorganisatie.

Inleiding

Palmen, olijfbomen en cipressen doen vermoeden dat u zich in de subtropen bevindt, door de besneeuwde hellingen in de omgeving wordt dat schijnbaar gelogenstraft. Schijnbaar, want Meran is dankzij de ligging wel degelijk subtropisch. Een prachtige boulevard en veel bezienswaardigs binden u een aantal dagen aan de stad en de directe omgeving, de bakermat van Tirol. Het Meraner Land toont onafzienbare appel- en wijngaarden op zacht glooiende hellingen met op de achtergrond de hoog opgaande Ötztaler Alpen. Een rit door het prachtige Passeiertal brengt u uiteindelijk op het Timmelsjoch of op de Jaufenpass. Ontdek het oeroude fresco in Naturns of wandel, net als Sissi, door de botanische tuinen van Schloss Trauttmansdorff.

 

Foto Onze Zuid-Tirol expert
Onze Zuid-Tirol expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

 

Vakanties in Italië

Camping Baia Verde

Op slechts 400 meter afstand van het mooie Gardameer ligt Camping Baia Verde. Deze rustige en kleinschalige camping heeft maar liefst drie...

v.a. 84.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Tirol