Midden-Bosnië

Swipe

Midden-Bosnië

Het huidige hart van Bosnië is al eeuwenlang het politieke, religieuze, economische en culturele centrum van het land. Nu is Sarajevo de hoofdstad. Daar komen op één plek alle identiteiten van Bosnië samen. In een korte wandeling kunt u van de smalle en kronkelige straatjes van het Osmaanse centrum, langs de majestueuze Habsburgse panden naar de grijze flatwijken uit de communistische tijd wandelen. Nog minder meters hoeft u te maken om een ronde te lopen langs een oude synagoge, moskee, katholieke en orthodoxe kerk. Verder heeft Sarajevo alles wat je van een hoofdstad mag verwachten: goede restaurants, bars, theaters, bioscopen, concertzalen en grote winkelcentra.

In de Osmaanse tijd regeerden de viziers van Bosnië-Herzegovina lange tijd vanuit Travnik. Behalve een burcht lieten de Osmanen ook de Kleurrijke Moskee na aan de stad waar Ivo Andric eeuwen later geboren zou worden. Ook Jajce was zestig jaar hoofdstad, in de tijd dat Noord-Bosnië een Hongaarse vazalstaat was. In Bobovac en Kraljeva Sutjeska zetelden de koningen van het middeleeuwse Bosnië. U kunt er de imposante boekencollectie van de kloosterbibliotheek bekijken en een bezoek brengen aan de koninklijke burcht op een verlaten heuveltop.

Midden-Bosnië is rijk aan monumenten, tradities en natuur. Geniet van de idyllische schoonheid van het Plivagebied of maak een stevige wandeling in Koprivnica, Vlasic, Vranica of Bjelasnica. Wie zelf een inschatting wil maken van het waarheidsgehalte van de mythe van de Bosnische piramides, moet op onderzoek uit in Visoko.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

Familiereizen

Familiereis Balkan

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Midden-Bosnië en Bosnië en Herzegovina