Midden-Bosnië

Swipe

Vlašic gebergte

De bewoners van het Vlašic gebergte houden zich al eeuwenlang bezig met schapenteelt. De kaas die dit oplevert (Vlašicki sir) is beroemd in Bosnië en voortreffelijk van smaak. Het hondenras dat gefokt is om de schapen bij elkaar te houden – de tornjak – is ook een handelsmerk van de streek. In de winter is het Vlašic gebergte een populair skigebied, hoewel het minder spectaculair is dan bijvoorbeeld Bjelašnica of Jahorina.

Vlasic is goed toegankelijk doordat de bergen niet zo steil zijn en het gebied een goede infrastructuur heeft. Door het gebergte loopt de weg van Travnik naar Banja Luka, die weliswaar bochtiger en smaller, maar ook korter en rustiger dan de hoofdweg is. Een netwerk van onverharde wegen strekt zich uit over het hele gebied. De streek is prachtig om te voet of op de mountainbike te verkennen. De omgeving van het skioord en van de berghut zijn vrij van mijnen, blijf elders op de begane paden of neem een gids.

Vitez

In Vitez is niet veel te zien, maar wel van alles te koop. Op de vlakte bij het stadje wilde Joegoslavië ooit een internationaal vliegveld bouwen, maar door de oorlog ging dat niet door. De laatste jaren zijn de hypermarchées, meubelwinkels en groothandels als paddenstoelen uit de grond gerezen. Vlak ten oosten van Vitez is een doorsteek naar Zenica.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

Familiereizen

Familiereis Balkan

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Vlašic gebergte en Bosnië en Herzegovina