Midden-Lanzarote

Swipe

Lanzarote

Het centrale deel van Lanzarote is landschappelijk minder spectaculair dan het noorden maar heeft toch het nodige te bieden. Het heeft een gematigd klimaat, gelegen tussen het winderige noorden en warme zuiden en er zijn een paar vruchtbare gebieden. Dit is goed te zien aan de landbouwgronden rond dorpen als Mozaga en Tiagua.

Twee musea zijn aan dit onderwerp gewijd: het door Manrique ontworpen Casa Museo del Campesino en het prijswinnende Museo Agrícola el Patio. Manrique eerde het boerenleven ook met zijn Monumento al Campesino, een grote witte sculptuur die prominent in het landschap staat.

Weg LZ 30 zigzagt van hoofdstad Arrecife naar La Santa aan de tegenoverliggende kust en passeert deze bezienswaardigheden. Ook Arrecife zelf is een bezoekje waard. 

Foto Rother wandelgids Lanzarote
Rother wandelgids Lanzarote

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Lanzarote beschrijft 35 fantastische wandelingen over dit vulkaneneiland. Natuurliefhebbers en wandelaars kijken hun ogen uit tijdens de wandelingen tussen de kraters en langs de onvoorspelbare kuststroken. De vulkanen hebben hun sporen achtergelaten en zorgen voor spectaculaire uitzichten tijdens uw wandelvakantie op Lanzarote.Wandel naar de vulkaanbergen bij Mancha Blanca of ontdek de Papagayo-stranden. De meeste routes uit de Rother wandelgids Lanzarote lopen langs bestaande paden, zodat er niet teveel geklommen hoeft te worden. Alle 33 wandelingen zijn voorzien van hoogteprofielen, gedetailleerde beschrijvingen en goede kaarten. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote