Midden-Lanzarote

Swipe

Lanzarote

Iets ten westen van Puerto del Carmen ligt Puerto Calero.  In deze spiksplinternieuwe jachthaven waan je je even in Saint Tropez. Vanuit Puerto del Carmen is Puerto Calero ook bereikbaar via een leuk voetpad langs de kust, van circa 4 km. Of neem de watertaxi. Deze vertrekt in de oude haven van Puerto del Carmen, vijfmaal per dag.

Volkomen anders in sfeer en stijl dan de andere havenplaatsen van Lanzarote werd Puerto Calero in de jaren tachtig van de 20e eeuw ontwikkeld door José Calero, voor de rijkeren der aarde die hier met hun meterslange schepen aanleggen. Puerto Calero is ook regelmatig het middelpunt van internationale regatta’s.

Rond de moderne jachthaven (420 ligplaatsen) zijn grote villa’s, een promenade met winkeltjes, terrassen en een paar designhotels gebouwd. Wit, marineblauw en het groen van de palmen zijn de overheersende kleuren. Spreekt dit beeld je aan dan moet je zeker eens een middagje over de boulevard flaneren. Een strand is er niet maar links en rechts van de haven loopt een hooggelegen wandelpad langs huizen met tuinen vol bloemen en met een fijn uitzicht op de haven en de zeilboten op zee.

Puerto Calero is het vertrekpunt van menig duik-, catamaran- en diepzeevistochtje. Ook de gele onderzeeër van Submarine Safaris, www.submarinesafaris.com, Tel: 928 512 898 vertrekt hier.

Foto Rother wandelgids Lanzarote
Rother wandelgids Lanzarote

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Lanzarote beschrijft 35 fantastische wandelingen over dit vulkaneneiland. Natuurliefhebbers en wandelaars kijken hun ogen uit tijdens de wandelingen tussen de kraters en langs de onvoorspelbare kuststroken. De vulkanen hebben hun sporen achtergelaten en zorgen voor spectaculaire uitzichten tijdens uw wandelvakantie op Lanzarote.Wandel naar de vulkaanbergen bij Mancha Blanca of ontdek de Papagayo-stranden. De meeste routes uit de Rother wandelgids Lanzarote lopen langs bestaande paden, zodat er niet teveel geklommen hoeft te worden. Alle 33 wandelingen zijn voorzien van hoogteprofielen, gedetailleerde beschrijvingen en goede kaarten. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote