Midden-Lanzarote

Swipe

Puerto del Carmen

Puerto del Carmen, een paar kilometer ten zuiden van het vliegveld is het oudste, grootste, bekendste en meest levenslustige vakantieoord van Lanzarote. Er zijn een paar brede goudgele stranden, veelal aangelegd en door rotspartijtjes van elkaar gescheiden.

Playa Grande en Playa de los Pocillos zijn het grootst en drukst bezocht. Bij beide loopt het zand heel geleidelijk af in zee en er zijn parasols en ligstoelen te huur. Hierachter loopt de Avenida de las Playas, een boulevard waar geen einde aan lijkt te komen: kilometers aaneengesloten bungalowcomplexen en hotels geflankeerd door autoverhuurders, ruim honderd restaurants (met hier en daar menu’s in zes talen), boetieks, juweliers, souvenir- en elektronicawinkels, clubs, pubs, duikcentra, een casino en alle andere voorzieningen die een vakantieganger zich wensen kan. Het is allemaal nog niets vergeleken met de stranden van Zuid-Tenerife en Gran Canaria maar voor je rust kom je hier duidelijk niet.

Het uitgaansleven, dat ook jongeren uit Arrecife trekt, staat bekend als het beste van het eiland. Aan de zuidkant van de boulevard ligt het winkel- en uitgaanscentrum Biosfera. Verderop is nog iets te herkennen van het charmante vissersplaatsje dat Puerto del Carmen ooit was. Als je het strandvertier even beu bent kun je er heerlijk door straatjes met oude huizen slenteren en langs het haventje waar plezierboten en kleurige vissersbootjes lieflijk dobberen in de zon. Hier vertrekken ook de diverse excursieboten. Rondom de haven liggen diverse pubs en gezellige restaurants, die authentieker zijn dan de toeristen-restaurants aan de boulevard. Ook de eetgelegenheden in de straten erachter hebben meer sfeer dan die aan de Avenida de las Playas.

Het nieuwe, noordelijk deel van Puerto del Carmen is rustiger. Hier gaat de boulevard over in een autovrije promenade met veel palmbomen tot aan het einde van Playa Matagorda. Joggers en wandelaars weten dat je vanaf daar helemaal kunt doorlopen tot in Arrecife, achter het vliegveld langs en via een ononderbroken breed, doorgaans verlaten strand. Halverwege ligt Playa Honda, met een wat saai rechthoekig stadsplan van aaneengeschakelde vakantiewoningen. Er is een mooie slingerende promenade langs een breed strand en winkelcentrum Deiland. De horeca in Playa Honda rich zich voornamelijk op Spaans sprekende gasten. 

Playa Honda en het noorden van Puerto del Carmen kunnen, afhankelijk van de windrichting soms hinder ondervinden van aankomende en vertrekkende vliegtuigen.

10 prachtige bestemmingen in Puerto del Carmen en Lanzarote