Midden-Lanzarote

Swipe

Lanzarote

Sóo ligt aan de noordrand van de almaar verschuivende zandduinen van El Jable, een uitgestrekte zandvlakte waar de beste honing- en watermeloenen van de Canarische Eilanden groeien. Met een beetje geluk zie je onderweg een exemplaar van de hottentotvijg, een decoratief plantje uit de ijsplantfamilie waarmee deze streek vroeger begroeid was. De vruchten zijn eetbaar.

Sóo werd in de 16e eeuw gesticht door Moorse slaven en heeft mede door de woestijnachtige omgeving nog steeds een enigszins Noord-Afrikaanse uitstraling. Het kerkje Ermita de San Juan Evangelista draagt daar bijvoorbeeld aan bij. Vanuit Sóo leiden eenzame wegen naar geïsoleerde plaatsjes aan de ruige noordwestkust van Lanzarote, zoals Famara en La Santa.

Foto Rother wandelgids Lanzarote
Rother wandelgids Lanzarote

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Lanzarote beschrijft 35 fantastische wandelingen over dit vulkaneneiland. Natuurliefhebbers en wandelaars kijken hun ogen uit tijdens de wandelingen tussen de kraters en langs de onvoorspelbare kuststroken. De vulkanen hebben hun sporen achtergelaten en zorgen voor spectaculaire uitzichten tijdens uw wandelvakantie op Lanzarote.Wandel naar de vulkaanbergen bij Mancha Blanca of ontdek de Papagayo-stranden. De meeste routes uit de Rother wandelgids Lanzarote lopen langs bestaande paden, zodat er niet teveel geklommen hoeft te worden. Alle 33 wandelingen zijn voorzien van hoogteprofielen, gedetailleerde beschrijvingen en goede kaarten. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote