Midden-Lanzarote

Swipe

Lanzarote

Tiaga is een boerendorp tussen Mozaga en Tinajo met een aantrekkelijk parochiekerkje uit de 16e eeuw, de Ermita de Nuestra Señora del Socorro. Oude windmolens in de omgeving herinneren aan de tijd dat hier sodaplanten, tabak en wijn verbouwd werden. Even ten noorden van het dorp is het openluchtmuseum te vinden.

Museo Agrícola El Patio (Agrarisch openluchtmuseum)

Dit is een prijswinnend museum op een oud landgoed geeft een intrigerend beeld van het boerenleven en (verdwenen) agrarische tradities. Heel informatief, al gaat het stichtelijke toontje soms wat tegenstaan. De expositie bevindt zich in een boerderij uit 1845 met een stuk landbouwgrond. Begin 20e eeuw was dit nog een florerende boerenhoeve, de grootste van Lanzarote. Veel boeren verlieten destijds de regio, aangetrokken door de mogelijkheden in het opkomende toerisme aan de kust.

In het museum wordt uit de doeken gedaan hoe de boeren de arme vulkanische grond van Lanzarote tot leven wekten en je kunt er een kijkje nemen in de boerenwoning. Er is een bodega met oude wijnpers, een cactustuin, moestuin, graanopslag en een kleine kapel op het terrein. In de bodega is de wijn en geitenkaas te proeven die op deze boerderij geproduceerd worden. Buiten lopen ezels, dromedarissen, kippen en geiten rond die van oudsher deel uitmaken van het agrarisch bestaan. Leuk zijn ook de twee gerestaureerde windmolens. Museo El Patio, Tel: 928 529 134; www.museoelpatio.com. Geopend ma. t/m vr. 10-17.30 uur, za. tot 14.30 uur. Toegang tot een uur voor sluitingstijd. Zondag gesloten. 

Foto Rother wandelgids Lanzarote
Rother wandelgids Lanzarote

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Lanzarote beschrijft 35 fantastische wandelingen over dit vulkaneneiland. Natuurliefhebbers en wandelaars kijken hun ogen uit tijdens de wandelingen tussen de kraters en langs de onvoorspelbare kuststroken. De vulkanen hebben hun sporen achtergelaten en zorgen voor spectaculaire uitzichten tijdens uw wandelvakantie op Lanzarote.Wandel naar de vulkaanbergen bij Mancha Blanca of ontdek de Papagayo-stranden. De meeste routes uit de Rother wandelgids Lanzarote lopen langs bestaande paden, zodat er niet teveel geklommen hoeft te worden. Alle 33 wandelingen zijn voorzien van hoogteprofielen, gedetailleerde beschrijvingen en goede kaarten. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote