Midden-Lanzarote

Swipe

Tiagua

Tiaga is een boerendorp tussen Mozaga en Tinajo met een aantrekkelijk parochiekerkje uit de 16e eeuw, de Ermita de Nuestra Señora del Socorro. Oude windmolens in de omgeving herinneren aan de tijd dat hier sodaplanten, tabak en wijn verbouwd werden. Even ten noorden van het dorp is het openluchtmuseum te vinden.

Museo Agrícola El Patio (Agrarisch openluchtmuseum)

Dit is een prijswinnend museum op een oud landgoed geeft een intrigerend beeld van het boerenleven en (verdwenen) agrarische tradities. Heel informatief, al gaat het stichtelijke toontje soms wat tegenstaan. De expositie bevindt zich in een boerderij uit 1845 met een stuk landbouwgrond. Begin 20e eeuw was dit nog een florerende boerenhoeve, de grootste van Lanzarote. Veel boeren verlieten destijds de regio, aangetrokken door de mogelijkheden in het opkomende toerisme aan de kust.

In het museum wordt uit de doeken gedaan hoe de boeren de arme vulkanische grond van Lanzarote tot leven wekten en je kunt er een kijkje nemen in de boerenwoning. Er is een bodega met oude wijnpers, een cactustuin, moestuin, graanopslag en een kleine kapel op het terrein. In de bodega is de wijn en geitenkaas te proeven die op deze boerderij geproduceerd worden. Buiten lopen ezels, dromedarissen, kippen en geiten rond die van oudsher deel uitmaken van het agrarisch bestaan. Leuk zijn ook de twee gerestaureerde windmolens. Museo El Patio, Tel: 928 529 134; www.museoelpatio.com. Geopend ma. t/m vr. 10-17.30 uur, za. tot 14.30 uur. Toegang tot een uur voor sluitingstijd. Zondag gesloten. 

10 prachtige bestemmingen in Tiagua en Lanzarote