Midden-Lanzarote

Swipe

Lanzarote

Tías is het centrum van het gelijknamige stadsdistrict waar ook Puerto del Carmen deel van uitmaakt. Met 11.000 inwoners is dit de op twee na grootste stad van het eiland.

Veel valt er niet te beleven maar het is een prettige plaats waar veel Britse pensionado’s wonen. Vakantiegangers die langer in Puerto del Carmen verblijven rijden ’s? avonds wel eens naar Tías voor een bezoek aan een restaurant of tapasbar in lokale sfeer. Op belangrijke voetbalavonden zijn hier de wedstrijden op grote schermen te volgen.

Ten westen van Tías voorbij de plaatsjes Macher en El Mesón springen deltavliegers en parapenters van de 503 meter hoge top van de Montaña de Tinasoria. Ook als je dat zelf liever niet doet is de vlucht van talloze felgekleurde schermen een schitterend schouwspel. De weg ten noordwesten van Tías (naar Masdache) voert door een gebied met een paar prominente vulkanen: De Montaña Blanca (596 m), de Montaña Tersa (508 m) en de Montaña Testeyna (439 m). Dit is een short cut naar de wijnroute van La Géria.

Luchtvaartmuseum

In het oude luchthavengebouw (1946-1970) werd in 2005 het Museo Aeronáutico de Lanzarote geopend, Tel: 928 846 365. Dit museum laat de geschiedenis zien van de ontwikkelingen in de luchtvaart van Lanzarote en de andere eilanden. In de eerste dagen van de luchtvaart werd post uit Europa nog gedropt vanuit een zeppelin. Bewonder ook de muurschildering van Manrique die de aankomsthal van de oude luchthaven sierde. Geopend: di. t/m zo. 10-14 uur. Gratis toegang. Houd na de afslag naar het vliegveld steeds rechts aan.

Foto Rother wandelgids Lanzarote
Rother wandelgids Lanzarote

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Lanzarote beschrijft 35 fantastische wandelingen over dit vulkaneneiland. Natuurliefhebbers en wandelaars kijken hun ogen uit tijdens de wandelingen tussen de kraters en langs de onvoorspelbare kuststroken. De vulkanen hebben hun sporen achtergelaten en zorgen voor spectaculaire uitzichten tijdens uw wandelvakantie op Lanzarote.Wandel naar de vulkaanbergen bij Mancha Blanca of ontdek de Papagayo-stranden. De meeste routes uit de Rother wandelgids Lanzarote lopen langs bestaande paden, zodat er niet teveel geklommen hoeft te worden. Alle 33 wandelingen zijn voorzien van hoogteprofielen, gedetailleerde beschrijvingen en goede kaarten. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote