Midden-Lanzarote

Swipe

Tinajo

Drakenboom

Tinajo vormt samen met Tajaste, Guiguan en Mancha Blanca waarmee het vergroeid is, één groot agrarisch dorp en is het bestuurlijke centrum van deze regio. Behalve een mooi centraal plein, omringd door palmen, bloeiende bomen en een prachtexemplaar van de zeldzame drakenboom is er naast het plein een aantrekkelijke kerk met een plafond in mudejar-stijl. Let bij deze Iglesia San Roque ook eens op de zonnewijzer uit 1881. De beelden in de kerk zijn van de hand van Luján Pérez, de bekendste beeldhouwer van de Canarische archipel.

Tinajo is ook vermaard om zijn goede worstelteams. Wedstrijden vinden plaatse in de worstelarena ‘’, aan de weg naar Mancha Blanca. Vanuit Tinajo zijn verschillende (zand)paden naar de kust te volgen. Probeer er gewoon eens een en laat je verrassen. Aan het eind wachten een paar mooie, meestal verlaten stranden. Of neem de hoofdweg en ga verder naar La Santa, een bekende plaats onder topsporters.

Bellevue Aquarius

Bellevue Aquarius ligt aan de rand van het centrum van Puerto del Carmen, een bekende toeristische badplaats op Lanzarote. Vanuit dit complex...

v.a. 458 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tinajo en Lanzarote