Midden-Lanzarote

Swipe

Lanzarote

Drakenboom

Tinajo vormt samen met Tajaste, Guiguan en Mancha Blanca waarmee het vergroeid is, één groot agrarisch dorp en is het bestuurlijke centrum van deze regio. Behalve een mooi centraal plein, omringd door palmen, bloeiende bomen en een prachtexemplaar van de zeldzame drakenboom is er naast het plein een aantrekkelijke kerk met een plafond in mudejar-stijl. Let bij deze Iglesia San Roque ook eens op de zonnewijzer uit 1881. De beelden in de kerk zijn van de hand van Luján Pérez, de bekendste beeldhouwer van de Canarische archipel.

Tinajo is ook vermaard om zijn goede worstelteams. Wedstrijden vinden plaatse in de worstelarena ‘’, aan de weg naar Mancha Blanca. Vanuit Tinajo zijn verschillende (zand)paden naar de kust te volgen. Probeer er gewoon eens een en laat je verrassen. Aan het eind wachten een paar mooie, meestal verlaten stranden. Of neem de hoofdweg en ga verder naar La Santa, een bekende plaats onder topsporters.

Foto Rother wandelgids Lanzarote
Rother wandelgids Lanzarote

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Lanzarote beschrijft 35 fantastische wandelingen over dit vulkaneneiland. Natuurliefhebbers en wandelaars kijken hun ogen uit tijdens de wandelingen tussen de kraters en langs de onvoorspelbare kuststroken. De vulkanen hebben hun sporen achtergelaten en zorgen voor spectaculaire uitzichten tijdens uw wandelvakantie op Lanzarote.Wandel naar de vulkaanbergen bij Mancha Blanca of ontdek de Papagayo-stranden. De meeste routes uit de Rother wandelgids Lanzarote lopen langs bestaande paden, zodat er niet teveel geklommen hoeft te worden. Alle 33 wandelingen zijn voorzien van hoogteprofielen, gedetailleerde beschrijvingen en goede kaarten. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote