Midden-Noorwegen

Swipe

Midden-Noorwegen

Midden-Noorwegen of Trøndelag bestaat uit de twee provincies Sør-Trøndelag (met hoofdstad Trondheim) en Nord-Trøndelag, samen 41.200 km2 en 394.000 inwoners. Trøndelag is het belangrijkste landbouwgebied van Noorwegen, maar heeft ook de derde stad van het land, Trondheim, de hoofdstad van de provincie Sør-Trøndelag. Trondheim was tijdens de Vikingentijd de hoofdstad van Noorwegen en is ook nu nog een belangrijke stad met een fraai historisch centrum en de bekende Nidarosdom. Steinkjer is provinciehoofdstad van Nord-Trøndelag.

Trøndelag heeft een grillige kust met veel eilanden, echter zonder de diepe fjorden van West-Noorwegen. Alleen de brede Trondheimfjord dringt nog diep het land binnen en is het centrum van uitgestrekte landbouwgebieden. Langs de kust van Sør-Trøndelag liggen de grote eilanden Frøya en Hitra, die via tunnels zijn verbonden met het vasteland. Verder naar het noorden langs de kust van Nord-Trøndelag ligt een hele reeks kleinere eilanden en scheren, waarvan Vikna en Leka de interessantste zijn. Op uw reis naar het noorden dient u vanaf Steinkjer een keus te maken uit de E6 door het binnenland (de snelle route), of de prachtige Kystriksveien (kustrijksweg) Rv 17, die, onderbroken door 7 veerponten, helemaal doorloopt tot Bodø in de provincie Nordland.

Ten zuiden en ten oosten van de Trondheimfjord ligt een hele ring van ruige berggebieden en hoogvlaktes. Dovrefjell, Trollheimen en Forollhogna vormen een natuurlijke grens met Møre og Romsdal, Oppland en Hedmark. Sylan en de nationale parken Skarvan, Blåfjella-Skjækerfjella, Lierne en Børgefjell sluiten in het oosten de grens met Zweden af. In een afgelegen hoek richting Femundsmarka ligt het mijnstadje Røros (dat staat beschreven bij Oost-Noorwegen).

Zweden > Jämtland > Järpen-Standplaats

Kallsedets Fjällcenter

Het terrein ligt aan het Juvuln Meer en vlak bij de 336. Een alternatieve route naar Noorwegen voor wie de E14 wil...

v.a. 5310.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Midden-Noorwegen en Noorwegen