Mohokare Drainage Area

Swipe

Maseru

Inleiding Maseru

In Maseru maken rondavels plaats voor kantoorpanden, flats, rommelige woonwijken en fabrieken. De drukte staat in schril contrast met de idylle van het nabije platteland - waarin overnachten/verblijven aantrekkelijk is. Maseru is de enige ‘stad’ van het land; deze vormt geen afspiegeling van de Basotho-natie.

Plattelandsstad

Maseru’s imago als rustige, teruggetrokken plattelandsstad werd in september 1998 verstoord. Inwoners wantrouwden de integriteit van de assembleeverkiezingen en namen deel aan rellen en plunderingen. Zuid-Afrika verklaarde dat er alleen sprake was van kleine onregelmatigheden in het koninkrijk en voorzag een staatsgreep in Maseru. Om dit te voorkomen, stuurden Zuid-Afrika en Botswana hun legers naar de stad om democratie en rechtsgang te herstellen. Zeven maanden later trokken deze legers zich terug en lieten een verward en beschadigd Maseru achter.

Geschiedenis van Maseru

De Britse politiebasis die in 1869 werd gesticht, ontwikkelde zich tot de levendige en groeiende marktplaats die Maseru werd genoemd: ‘Plaats van Rood Zandsteen’. In 1966 werd Maseru hoofdstad van onafhankelijk Lesotho; groei zorgde ervoor dat de noordelijke wijken Free State (Zuid-Afrika) bijna raken.

Beschrijving bezienswaardigheid (centrum)

Kingsway vormt het hart van Maseru en is een korte stop waard om een kijkje te nemen in Basotho Hat (geopend ma. t/m vr. 08.00-17.00 uur, za. 08.00-16.30 uur), de ambachtsmarkt van Lesotho’s hoofdstad.

10 prachtige bestemmingen in Maseru en Lesotho